Nicolae Ceausescu, campionul absolut la vanatoare


Facebook

Toti vanatorii doresc sa participe la cat multe partide de vanatoare si sa impuste cele mai frumoase exemplare prin marime si aspect.

Dar nu toti au astfel de posibilitati. Multi nu au capacitatea financiara, caci pentru a impusca un cerb sau urs trebuie sa plateasca salariul pe care il incasa pe foarte multe luni.

Cei mai multi se multumeau sa participe la vanatori de iepuri si rate, costa mai putin si armele cu luneta nu erau necesare. Puteau impusca si cu o arma mostenita de la tata sau bunic. Putini erau cei care faceau parte din protipendada timpului si care sa dispuna de arme moderne. Acestia figurau in anumite filiale ca vanatori de onoare. Faptul ca veneau sa impuste pe rezervatiile unei asemenea filiale era o onoare pentru organizatori, care le asi­gurau gratuit autorizatiile necesare pentru orice vanat ce-l doreau. Ba, in plus, le erau create toate conditiile ca animalul sa vina in bataia pustii. Acesta era intelesul de a fi invitat de onoare. Pentru asta se presupunea ca trebuia sa fi fost in partid si un om cu posibilitati de decizie. Se spera ca filiala de vanatoare va avea numai de castigat de la un asemenea oaspete.

Nicolae Ceausescu a fost singurul, o exceptie, care s-a bucurat de organizari de partide de vanatoare deosebite. A mai fost inca unul, Ion Gheorghe Maurer, p...

vezi articolul original
Vezi comentariile
Cele mai citite stiri de azi


Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Balanta

Leu

Fecioara

Scorpion

Capricorn

Sagetator

Varsator

Pesti