Noi tot vom circula cu masinile de Bulgaria


Facebook
Noi tot vom circula cu masinile de Bulgaria

Mai-marii din Ministerul de Interne vor sa le interzica romanilor sa mai circule cu masini cu numere de Bulgaria mai mult de 30 de zile. Baietii destepti, insa, s-au gandit deja cum sa fenteze legea.

Vor inmatricula autoturismele pe firme bulgaresti si se vor trece ca utilizatori in cartea vehiculului.

Nimic nu-i sperie pe romani. Nici macar legile! Stiu ca de multe ori sunt facute dupa ureche si ca le pot fenta. Asa se va intampla si cu Ordonanta de Urgenta privind circulatia pe drumurile publice, care, odata adoptata, isi propune sa le interzica soferilor sa mai circule cu masini inmatriculate in alte tari, mai mult de o luna. Pentru ca actul normative, care se afla in dezbatere publica, se refera doar la persoanele fizice, descurcaretii au gasit deja o portita de salvare.

"Viitoarea lege spune ca bulgarul, persoana fizica, nu mai poate sa faca contract de comodat cu romanul. Insa noi le vom inmatricula pe firme, intrucat legea ne permite. Spune clar ca e in regula daca utilizatorul apare in actele masinii. Asa ca noi vom trece utilizatorul roman direct in cartea de identitate a vehiculului. Oricum, majoritatea masinilor au fost inmatriculate in Bulgaria in acest fel, asa ca soferii nu vor fi afectati in nici un fel ", ne-a explicat reprezentatul unei firme ce se ocupa cu inmatricularile in tara vecina.

Romanii se tin tare si spun ca nu-si vor aduce masinile in tara. La ce taxe aberante avem, impozitele de la bulgari sunt curat chilipir. "M-ar fi costat 2.000 de euro sa inmatriculez acest junghi de masina in Romania. La bulgari am rezolvat problema cu 300 de euro", ne-a spus Daniel Stanciu, un sofer bucurestean de 38 de ani.

160.000 de autovehicule cu numere straine sunt in taraIn momentul de fata, 160.000 de autoturisme au numere straine, dintre care 70.000 de Bulgaria si restul de Italia, Spania si Marea Britanie. Odata cu introducerea noii legi, autoritatile aveau de gand sa limiteze accesul acestora pe drumurile patriei, mai ales ca in caz de accident cu o astfel de masina e greu sa-ti mai recuperezi paguba pentru ca nu dai de proprietar.» vezi articolul original


sursa:

vezi comentariile
Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)Stiri despre berbec, categoria horoscopul zilei
Berbec
Stiri despre taur, categoria horoscopul zilei
Taur
Stiri despre gemeni, categoria horoscopul zilei
Gemeni
Stiri despre rac, categoria horoscopul zilei
Rac
Stiri despre leu, categoria horoscopul zilei
Leu
Stiri despre fecioara, categoria horoscopul zilei
Fecioara
Stiri despre balanta, categoria horoscopul zilei
Balanta
Stiri despre scorpion, categoria horoscopul zilei
Scorpion
Stiri despre sagetator, categoria horoscopul zilei
Sagetator
Stiri despre capricorn, categoria horoscopul zilei
Capricorn
Stiri despre varsator, categoria horoscopul zilei
Varsator
Stiri despre pesti, categoria horoscopul zilei
Pesti