Noua moneda de 50 de bani, dedicata lui Aurel Vlaicu - VEZI aici cum arata!


Facebook
Noua moneda de 50 de bani, dedicata lui Aurel Vlaicu - VEZI aici cum arata!

Noua moneda de 50 de bani, pusa in circulatie de Banca Nationala a Romaniei de mai bine de o luna, este dedicata aniversarii a 100 de ani de la primul zbor romanesc efectuat de Aurel Vlaicu, anunta incont.ro.

BNR a realizat deja doua emisiuni cu noua moneda: una de 5.000 de exemplare pentru colectionari si restul pana la un milion pentru libera circulatie.

Monedele au acelasi design:

Aversul prezinta, de sus in jos, urmatoarele elemente: anul emisiunii "2010", valoarea nominala "50 BANI", stema Romaniei si inscriptia in arc de cerc "ROMANIA"; pe un fundal cu linii orizontale, este reluata, la dimensiuni mai mari, valoarea nominala a monedei "50".

Reversul prezinta, in stanga, pe un fundal cu linii verticale, inscriptia in arc de cerc "AUREL VLAICU" si anul "1910", cand a avut loc primul zbor efectuat de Aurel Vlaicu, cu un aparat de constructie proprie, iar in dreapta, portretul acestuia; in partea de jos, aeroplanul "Vlaicu I" si anii intre care a trait Aurel Vlaicu "1882" si "1913".

Ambele monede au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

"Eu am utilizat-o in magazin. Ce am observat a fost ca in momentul in care am dat-o, casiera s-a uitat putin la ea si a pus-o deoparte. Probabil ca aratand mai frumos decat cealalta, ea nu va avea o circulatie foarte rapida", a explicat Mugur Stet, purtatorul de cuvant al BNR. 
Vezi comentariile


Cele mai citite stiri de azi


Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Balanta

Leu

Fecioara

Scorpion

Capricorn

Sagetator

Varsator

Pesti