Special

Publicat Marti, 14 iunie 2016 , ora 13:33, de Catalina Burlan

O CONDAMNARE CARE CREEAZĂ CONFUZIE

Dumitru Dragomir şi Mircea Sandu au fost condamnaţi la 3 ani de închisoare cu suspendare şi plata unor despăgubiri uriaşe în dosarul privind dezafilierea Universităţii Craiova. 

Decizia luată de Tribunalul Bucureşti îi nemulţumeşte nu doar pe suporterii echipei oltene, ci pe toţi cei care aşteaptă, de atâţia ani, ca foştii şefi ai fotbalului românesc să plătească pentru toate ilegalităţile comise. Pentru toţi cei care urmăresc mişcarea sportivă, Dragomir şi Sandu sunt principalii vinovaţi pentru starea în care a ajuns fotbalului românesc. Cei doi au condus un sistem de tip mafiot, care a dus la dispariţia multor echipe de tradiţie, dar a îmbogăţit tot felul de afacerişti penali.

Opinia publică a fost dezamăgită de faptul că, deşi mulţi din amicii de pahar şi de afaceri ai celor doi au ajuns în spatele gratiilor, Dragomir şi Sandu au reuşit mereu să scape basma curată. Decizia luată de judecătorii Tribunalului Bucureşti ridică multe semne de întrebare şi stârneşte, aşa cum era de aşteptat, indignarea cetăţenilor, care sperau la o hotărâre mult mai severă pentru cei doi inculpaţi. În primul rând, oamenii se întreabă de ce se dau pedepse cu suspendare din moment ce procurorii au cerut o pedeapsă de 10 ani cu executare. Între ceea ce au cerut procurorii şi decizia judecătorilor este o mare discrepanţă, şi nu trebui să fii expert în domeniu pentru a-ţi da seama că e ceva putred la mijloc. Dacă vrei cu adevărat să faci justiţie, nu dai pedepse cu suspendare în cazuri atât de grave, pentru că nu aşa faci dreptate. Poţi să dai pedepse cu suspendare chiar şi până la 100 de ani, o faci degeaba, nu are niciun sens, pentru că nu aşa vei curăţa societatea.

dragomir_sandu_70782800.jpg

Alt aspect asupra căruia planează suspiciuni este cel legat de suma uriaşă pe care Dragomir şi Sandu, împreună cu forurile pe care le-au condus (LPF, respectiv FRF) trebuie să o plătească lui Adrian Mititelu, fostul patron al clubului oltean. Atunci când ceri o despăgubire de peste 220 de milioane de euro, este evident că fapta comisă de cei doi este foarte gravă. În aceste condiţii, dacă ceri o asemenea sumă ca despăgubire, cum poţi să stabileşti o pedeapsă de doar 3 ani de închisoare, şi aceea cu suspendare??? Dacă suma stabilită în această primă instanţă rămâne definitivă şi după apelul pe care l-au cerut atât procurorii, cât şi avocaţii inculpaţilor, putem vorbi despre falimentul fotbalului românesc, pentru că nu văd de unde pot scoate cele două foruri aceşti bani.

mircea-sandu-si-mitica-dragomir-trimisi-in-judecata-in-dosarul-dezafilierii-echipei-universitatea-craiova-18455202.jpg

Deşi Dragomir şi Sandu au avut deschise nenumărate dosare în ultimii 20 de ani, iată că justiţia este din nou ezitantă, nu este capabilă să ia o decizie pe măsura gravităţii faptelor comise de cei doi inculpaţi. Aşteptăm şi sentinţa finală în acest caz, după ce aceste prime decizii nu au făcut decât să semene confuzie (dar şi revoltă) în rândul opiniei publice.

Cristian Huluban
Ads

Cele mai citite stiri de azi