Special

Publicat Marti, 16 august 2016 , ora 12:28, de Cristina Stancu

OAMENILOR LE-A RĂMAS DOAR CREDINŢA

Imaginile pelerinajului de la Mănăstirea Nicula sunt impresionante, prin numărul participanţilor şi emoţia transmisă de aceştia.


Au fost peste 100.000 de oameni, veniţi să se roage la Icoana Făcătoare de Minuni, oameni de toate vârstele şi categoriile sociale, din toate colţurile ţării, convinşi că doar credinţa îi mai poate ajuta în lupta cu un destin de multe ori potrivnic. Primii pelerini au venit încă de miercuri, şi-au instalat corturile pe dealurile din incinta mănăstirii şi au aşteptat în linişte, petrecând timpul în rugăciune. Alţii au ales să se odihnească direct pe iarbă, pentru că, aşa cum spuneau, niciun sacrificiu nu este prea mare atunci când este făcut în numele credinţei.

m2.jpg

Aceşti oameni au, la fel ca marea majoritate a românilor, o viaţă grea, aproape doborâţi de toate problemele cu care au fost nevoiţi să se confrunte. Se roagă pentru sănătate, deoarece nimeni nu are grijă de sănătatea lor în spitalele din România, unde oamenii mor pe capete. Se roagă pentru sănătate, când în magazine găsesc numai produse alimentare pline de otrăvuri care au îmbolnăvit atâţia oameni. Se roagă pentru a scapă de sărăcie, în condiţiile în care guvernanţii care s-au perindat la putere în ultimii 26 de ani ani au acumulat averi fabuloase, pe spinarea unui popor chinuit şi batjocorit. Se roagă la Icoana Făcătoare de Minuni, fiind convinşi că doar o minune îi mai poate salva de nepăsarea autorităţilor, care ignoră problemele oamenilor. Ar trebui întrebaţi unii politicieni, care merg la slujba de duminică doar în scop electoral, ce cred ei despre durerea din ochii pelerinilor, care vin la Mănăstirea Nicula ca la ultima lor speranţă.

m3.jpg

Acest popor a fost chinuit şi umilit de toţi cei aflaţi la putere. Oamenii nu mai cred în niciun partid, în niciun politician, dar nu renunţă la credinţă. Doar credinţa le-a dat puterea să depăşească vremurile grele ale comunismului, când Ceauşescu şi acoliţii lui dărâmau biserici şi încercau să dezbine un popor cu un profund sentiment religios. La Mănăstirea Nicula există, de peste 300 de ani, unul din cele mai importante centre de pelerinaj din Europa, care adună mii de oameni, într-o manifestare impresionantă a credinţei lor.

m4.jpg
 
O mare de oameni, uniţi în credinţă şi speranţă, înconjoară în coate şi genunchi biserica de lemn din curtea Mănăstirii Nicula, ca o jertfă pentru iertarea păcatelor. Suferinţa oamenilor este prea mare pentru ca ei să poată trăi fără credinţă. Într-o lume plină de ură, trebuie totuşi să îndrăznim să sperăm. De aceea, an de an, sute de mii de pelerini iau drumul Mănăstirii Nicula, locul unde găsesc alinare şi sprijin. Copleşiţi de loviturile vieţii, oamenilor nu le-a rămas decât credinţa, aşa găsesc forţa motivaţională care le permite să meargă mai departe.

m5.jpg
Ads

Cele mai citite stiri de azi