Special

Publicat Miercuri, 15 iunie 2016 , ora 10:31, de ROL.ro

OPRIŢI CARNAGIUL DE PE ŞOSELE!

O fetiţă de 7 ani din comuna Mătăsaru, judeţul Dâmboviţa, a fost omorâtă pe trecerea de pietoni de un şofer băut şi fără permis. 

Micuţa se dusese să-şi cumpere îngheţată, a traversat regulamentar, pe trecerea de pietoni, dar nu s-a mai întors acasă din cauza unui nenorocit care-şi băuse minţile şi conducea o maşină cu 180 km/h.

Acest individ tocmai fusese eliberat din penitenciar, unde fusese închis pentru exact aceeaşi faptă, conducerea unui autovehicul fără permis şi vătămarea unui pieton. Ce fac autorităţile din România când acest individ recidivează, mai mult, omoară şi un copil nevinovat, nenorocind o familie întreagă? Ei bine, îl lasă în libertate pe acest asasin al şoselelor, considerând că poate fi judecat şi fără să fie reţinut. Aşa înţeleg cei de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Găeşti să ia măsuri împotriva unor astfel de indivizi, aşa sunt făcute legile în această ţară, în favoarea criminalilor.

accid-3-680x365.jpg

Accidentele rutiere grave au ajuns la adevărate recorduri, zi de zi au loc tragedii în urma cărora îşi pierd viaţa atâţia oameni nevinovaţi. Ştirile referitoare la accidentele rutiere ne îngrozesc zilnic, sunt relatate pe toate canalele media, dar nimeni nu face nimic pentru a limita numărul dramelor care se petrec pe şosele. 

Când au de gând autorităţile să schimbe legile în vigoare, şi să dea pedepse care să-i trimită în spatele gratiilor pentru multă vreme pe aceşti bezmetici? Dacă un şofer prins băut şi fără permis produce un accident soldat cu moartea unui copil nevinovat, şi mai este şi recidivist, să i se dea închisoare pe viaţă, doar este evident că acest individ reprezintă un pericol pentru societate. Dacă vrei să dai un exemplu şi încerci să previi viitoarele tragedii, asta e singura soluţie. Până nu se vor lua astfel de măsuri dure, care să-i avertizeze şi pe alţi doritori de senzaţii tari, vor continua să moară oameni nevinovaţi. Cei care propun şi aprobă legile aşteaptă vacanţa, nu mişcă un deget pentru a schimba legislaţia. De ce, pentru că le e lene? Sau trebuie să simtă pe propria piele cum e să pierzi pe cineva drag pentru a se decide să schimbe legile? 

tragedii-pe-sosele-in-maramures-un-tanar-mort-la-barsana-altul-decedat-la-sapanta.jpg

Codul penal este depăşit, nu mai poate fi lăsat în actuala formă, pentru că pedepsele din articolele legate de accidentele cu urmări grave sunt prea blânde. Dacă aceste pedepse nu se înăspresc, cei care dau legile devin complici la toate tragediile care se vor întâmpla pe şosele. 

646x404.png

Oamenii din Mătăsaru şi Găeşti vor protesta duminică 19 iunie, împotriva deciziei instanţei de a-l cerceta în libertate pe cel care a omorât fetiţa. Doar aşa, prin astfel de proteste putem încerca să mişcăm autorităţile, pentru că dacă nu luăm atitudine, ne vom trezi cât de curând că o rudă sau un prieten va fi următoarea victimă. Cei care au comis astfel de crime, neavând permis şi urcându-se la volan beţi, nu au ce căuta în libertate, pot oricând recidiva, ajung doar câteva pahare şi acoliţii care să-l încurajeze. Iar pedepsele pentru faptele de asemenea gravitate trebuie să fie foarte dure, dacă vrem să curăţăm drumurile de aceşti inconştienţi.

Cristian Huluban
Ads

Cele mai citite stiri de azi