Societate

Publicat Marti, 18 septembrie 2012

Pe ce cheltuieste ASPA banii bucurestenilor?

Una dintre problemele acute ale Capitalei este, fara indoiala, cea a maidanezilor. Miile de bucuresteni muscati in fiecare an se simt fara aparare in fata cetelor de caini fara stapan.

Si asta in ciuda faptului ca exista o institutie platita din bani publici care sa ii protejeze. Si daca mai luam in calcul ca de mai bine de un an nici una dintre achizitiile respectivei institutii nu este publica, e legitim sa ne intrebam ce face noua conducere cu banii contribuabililor bucuresteni.

In fiecare an, 10.000 de bucuresteni sunt muscati de cainii maidanezi. Daca i-am raporta la numarul de caini fara stapan care umbla nestingheriti pe strazile Capitalei, ar insemna ca unu din cinci caini musca, anual, un bucurestean. Institutia care ar trebui sa previna aceasta situatie este Administratia pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA). Dupa cum se poate observa si din denumirea acestei institutii aflate in subordinea Municipalitatii, maidanezii beneficiaza din plin de supraveghere si protectie, in timp ce bucurestenii ajung muscati prin spitale.

Achizitii ascunse sub pres

Contrariati de aceasta situatie, am vrut sa vedem ce actiuni are in vedere ASPA pentru perioada urmatoare mai ales ca din luna august are un nou director, pe numele sau Cristian Bogdan Treeroiu. Cand acolo, la capitolul noutati, ultimul anunt dateaza din 10 mai 2012, in care se vorbeste despre faptul ca ASPA va steriliza si pisici. Nimic despre caini am putea spune fara sa exageram. Ce e mai grav este insa faptul ca nu am putut afla pe ce cheltuieste ASPA bugetul de anul acesta, de aproximativ un milion de euro. Potrivit legii, fiecare institutie publica trebuie sa desfasoare proceduri de achizitie pe care sa le publice in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Nu acelasi lucru se intampla la ASPA, care din 2011 nu a mai publicat niciun anunt de acest fel. Cum nu putem crede ca institutia s-a profilat pe productia de benzina pentru masinile hingherilor si mancare pentru cainii din adaposturi, suntem indreptatiti sa credem ca aceste achizitii sunt tinute la secret.

Cine conduce ASPA
Noul director al ASPA este un fost contabil al RATB. Pana de curand, acesta a fost si patron al mai multor firme ce au fost inchise in urma datoriilor avute atat la bugetul de stat, cat si la diferiti furnizori. Potrivit portalului just.ro, unele firme au ajuns sa se judece cu firmele lui Treeroiu pentru ca, in final, instanta sa il execute silit pentru datoriile acumulate catre aceste firme.

4 hingheri sunt angajati la Administratia pentru Supravegherea si Protectia Animalelor.

50 de angajati are Administratia pentru Supravegherea si Protectia Animalelor» vezi articolul original


sursa:


Ads

Cele mai citite stiri de azi