Special

Publicat Miercuri, 22 iunie 2016 , ora 10:49, de Diana Bone

PENSII SPECIALE PENTRU PRIMARII CARE NU FAC NIMIC

Senatul României a decis că aleşii locali trebuie să beneficieze de pensii speciale, deşi legea fusese declarată neconstituţională de CCR. Din nou, politicienii noştri ne arată că nu le pasă nici de lege, nici de opinia publică, şi iau doar deciziile care le aduc bani în buzunare.

Vedem, zi de zi, prin toate oraşele şi comunele, felul în care îşi fac treaba aceşti primari, vedem ce realizări au, şi ne întrebăm cum pot fi oare recompensaţi pentru faptul că nu au făcut nimic atâţia ani. Oamenii simpli, care chiar muncesc şi îşi plătesc dările către stat ajung, la momentul pensionarii, la o pensie de mizerie, iar aceşti trântori, care sunt plătiţi de la buget, beneficiază de pensii speciale. Iată o situaţie pe care doar în România o putem vedea. Nimic nu poate justifica această decizie şi totuşi iată că senatorii, cu un tupeu inimaginabil, sfidând cetăţenii acestei ţări, votează în favoarea recompensării colegilor lor de partid.

181279.jpg

Îi întrebăm pe senatorii care au votat această lege, pentru ce vor fi recompensaţi primarii? Poate pentru faptul că mulţi sunt în atenţia organelor de anchetă, fiind în cercetare sau chiar arestaţi preventiv? Sau poate pentru că sunt vizibili doar pe perioada campaniei electorale, după care dispar, preocupaţi doar de şpăgile primite de la diferite firme, pentru a le facilita acestora câştigarea licitaţiilor? Sau poate sunt recompensaţi pentru faptul că timp de câteva mandate nu au reuşit să facă nimic pentru comunitate, în timp ce cetăţenii se chinuie prin mizerie, praf şi ambuteiaje să ajungă la locurile de muncă? Daţi-ne un singur motiv, măcar unul, prin care să justitificaţi această decizie, domnilor senatori. Ne puteţi dovedi că greşim noi şi că aleşii locali merită să fie recompensaţi pentru activitatea lor? Nu cred, şi nici nu cred că vă veţi obosi vreodată să daţi socoteală cuiva pentru legile aberante pe care le votaţi.

parl_nn_56971100.jpg

Avem profesori eminenţi, care an de an dau societăţii tineri bine pregătiţi, câştigători de olimpiade la diferite discipline. Avem cercetători care se zbat pe nişte salarii de mizerie, avem mari oameni de cultură care de-abia îşi duc zilele, uitaţi de toată lumea. Avem foşti sportivi care au reuşit performanţe remarcabile pentru imaginea României. Pentru toţi aceşti oameni, şi pentru mulţi alţii, care îşi fac onest datoria la locurile lor de muncă, nu se pot oferi condiţii de viaţă decente, nu se pot vota pensii speciale. În schimb, senatorii noştri au tupeul de a vota o lege care le asigură o bătrâneţe mai mult decât liniştită unor oameni care nu au făcut nimic, dar absolut nimic pentru această ţară. Iată ceea ce noi toţi numim o democraţie originală, iată cum se iau deciziile în România. Stau şi mă întreb de ce mai există această autoritate numită CCR, din moment ce o lege declarată neconstituţională de membrii ei este ignorată de senatori.

Cristian Huluban
Ads

Cele mai citite stiri de azi