Pericole mari de la animale mici


Facebook

Daca aceasta masura este buna sau nu, dar si care sunt riscurile pe care le presupune prezenta unui animal de companie in casa in care locuieste o femeie insarcinata ne lamureste doctor Anca Simionescu, medic primar obstetrica-ginecologie la Spitalul Clinic Filantropia.

   

Specialistul precizeaza ca nu este obligatoriu ca pisicile sa fie abandonate la prieteni sau pur si simplu date afara din casa in care locuieste o femeie insarcinata. "Este indicat, totusi, ca femeia sa evite sa schimbe litiera pisicii. Deasemenea gravida va manca carne bine fripta, legume si fructe foarte bine spalate", mai spune doctorul Anca Simionescu.

Motivul acestor recomandari il constituie riscul ca femeia insarcinata sa se contamineze cu parazitul Toxoplasma Gondi.

Malformatii cauzate de toxoplasma
Conform specialistului, toxoplasmoza este o afectiune produsa de Toxoplasma Gondi. Acest parazit poate provoca malformatii cerebrale, viscerale, oculare la nou-nascut. Deoarece acest parazit isi depune ouale in organismul pisicii, oua care apoi sunt eliminate prin fecalele felinei, viitoarele mamici trebuie sa evite compania acestor animale. Toxoplasma mai poate fi luata si din carnea de porc, oaie ori vanat cruda sau insuficient preparata termic.

Medicul mai precizeaza ca, la inceputul sarcinii, este verificat statutul imunitar al pacientelor. "Incercam sa depistam posibile...

vezi articolul original
Vezi comentariile
Cele mai citite stiri de azi


Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Balanta

Leu

Fecioara

Scorpion

Capricorn

Sagetator

Varsator

Pesti