Ploile fac ravagii! Viitura a spulberat terasamentul caii ferate in judetul Galati


Share on Google+
Facebook
Ploile fac ravagii! Viitura a spulberat terasamentul caii ferate in judetul Galati

A plouat torential, in ultimele zile, in nordul judetului Galati, astfel ca zeci de hectare de teren au fost inundate. Mai mult, pe paraul Chineja s-a format o viitura care a spulberat terasamentul caii ferate Galati-Barlad pe o distanta de 10 metri.

Un tren, aflat atunci pe traseu, a reusit sa treaca de partea suspendata, dar din pricina vibratiilor, a deraiat cateva sute de metri mai incolo.

"A fost aici o viitura puternica si a luat terasamentul, l-a spalat si a ramas linia asa suspendata. Ne grabim sa refacem calea ferata", spunea Ion Pantea, sef de linie.

Linia este operata de o companie feroviara privata care si-a trimis imediat muncitorii sa refaca tersamentul si linia. "Trenul se ducea la Barlad sa ia calatori. Era gol. Mecanicul a trecut cu garnitura de partea suspendata, dar din pricina trepidatiilor a deraiat", a precizat Catalin Nica, reprezentat al firmei private care opereaza pe calea ferata Galati-Barlad.

Chiar daca pariul care a creat probleme se afla la 200 de metri de linia de cale ferata, viitura a intrat si pe terenurile agricole din jur folosite mai ales la pasunat. "Ce sa facem acum, nu mai avem unde baga vitele, ca e apa. Asteptam sa traga pamantul apa si asta e. Ne-om descurca", s-a plans un localnic.

 

 » vezi articolul original


sursa:


Cele mai citite stiri de azi


Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)

Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Balanta

Leu

Fecioara

Scorpion

Capricorn

Sagetator

Varsator

Pesti