Ponta: Desfiintarea posturilor neocupate care incarca artificial organigrama va permite angajari 1/1. Ministerele vor avea norme de personal


Facebook
Ponta: Desfiintarea posturilor neocupate care incarca artificial organigrama va permite angajari 1/1. Ministerele vor avea norme de personal

Foto mediafax foto//marius dumbraveanu Desfiintarea tuturor posturilor neocupate care incarca artificial schema de personal in administratie va permite Guvernului, dupa negocierile din luna iulie cu Fondul Monetar International, sa revina la regula rationala de angajare a unei persoane la un post vacantat, a declarat premierul Ponta.

"Avem pe circuit un act normativ care prevede desfiintarea tuturor posturilor nefinantate sau neocupate in acest moment. In acest fel, evident, efectul principal va fi pierderea sau desfiintarea unor functii de conducere - acum sunt directori si sefi de diverse departamente care mai au 2-3 oameni in subordine in realitate, restul sunt posturi libere, vacante si neocupate. Ori, din acel moment, reducand semnificativ schema incarcata artificial, pentru ca oamenii nu sunt la serviciu, poti sa revii, in negocierea pe care o sa o avem in luna iulie cu FMI-ul si Comisia Europeana, la regula pana la urma rationala de angajare 1 la 1. Regula veche cu 1 la 7 a dus la situatii absolut aberante, in special in sanatate, dar nu doar acolo, nu poti sa-ti plece 7 femei de serviciu de pe 7 etaje ale spitalului ca sa angajezi una", a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a anuntat, miercuri seara, ca toate posturile neocupate vor fi desfiintate si va fi introdusa regula de angajare in sistemul bugetar a unei persoane la un post vacantat, in primul rand in sanatate si educatie, diferit de sistemul actual care permite angajarea unei persoane la sapte posturi vacantate.

Scrisoarea de intentie transmisa saptamana trecuta catre Fondul Monetar International (FMI) si obtinuta de MEDIAFAX releva ca Guvernul va elabora norme de personal pentru fiecare minister ordonator de credite si va flexibiliza regula de un angajat la sapte posturi vacantate in sectorul bugetar, mentinand insa cheltuielile de personal in jurul a 7% din PIB.

In luna mai, premierul a aratat ca regula de angajare in sistemul bugetar a unei singure persoane la sapte posturi vacantate va fi abrogata cand va exista un consens pentru desfiintarea posturilor neocupate, acord care nu exista deoarece eliminarea acestor posturi va conduce si la "caderea" sefilor de directie.

In 2009, Guvernul a decis prin ordonanta de urgenta, in urma negocierilor cu FMI, sa suspende ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din administratie si sa permita angajarea unui singur functionar la sapte posturi vacantate, exceptii fiind acceptate doar pentru functiile de conducere, inalti functionari si administratii subdimensionate.

Interdictia a fost prelungita anual, pana in prezent.

In urma ultimelor negocieri cu Fondul Monetar International, Guvernul a decis sa continue si in urmatorii ani sa reduca numarul de salariati in sectorul public, prin angajarea unei singure persoane la sapte posturi vacantate, sistem care va fi insa aplicat cu mai multa "flexibilitate" in principal in educatie si sanatate, pentru ca blocajele generate de lipsa de personal sa fie eliminate.

La finele anului trecut, fostul ministru al Finantelor Florin Georgescu declara ca unele ministere sau institutii ar putea sa faca angajari peste nivelul negociat cu institutiile financiare, dar pe ansamblul personalului bugetar se va pastra regula o angajare la sapte plecari.» vezi articolul original


sursa:

vezi comentariile


cele mai citite stiri de azi


Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)Stiri despre berbec, categoria horoscopul zilei
Berbec
Stiri despre taur, categoria horoscopul zilei
Taur
Stiri despre gemeni, categoria horoscopul zilei
Gemeni
Stiri despre rac, categoria horoscopul zilei
Rac
Stiri despre leu, categoria horoscopul zilei
Leu
Stiri despre fecioara, categoria horoscopul zilei
Fecioara
Stiri despre balanta, categoria horoscopul zilei
Balanta
Stiri despre scorpion, categoria horoscopul zilei
Scorpion
Stiri despre sagetator, categoria horoscopul zilei
Sagetator
Stiri despre capricorn, categoria horoscopul zilei
Capricorn
Stiri despre varsator, categoria horoscopul zilei
Varsator
Stiri despre pesti, categoria horoscopul zilei
Pesti