Preot din Bacau, suspendat dupa ce a participat la funeraliile lui Sechelariu desi nu primise acceptul


Facebook
Preot din Bacau, suspendat dupa ce a participat la funeraliile lui Sechelariu desi nu primise acceptul

Preotul Jandarmeriei Bacau a fost suspendat din activitate pentru 20 de zile, a decis Arhiepiscopia Romanului si Bacaului, care, pe langa "numeroasele abateri", ii imputa faptul ca a participat la inmormantarea fostului primar Dumitru Sechelariu, desi nu primise acordul in acest sens.

Arhiepiscopia Romanului si a Bacaului a luat decizia suspendarii pentru o perioada de 20 de zile a preotului Iulian Ichim care isi desfasoara activitatea la Inspectoratul Judetean de Jandarmi (IJJ) Bacau, dupa ce acesta "a dat dovada de neascultare".

Reprezentantii Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului spun ca preotul a avut "numeroase abateri" si, in plus, a oficiat, alaturi de alti preoti, slujba de inmormantare a fostului primar Dumitru Sechelariu, desi nu primise acest drept.

"Preotul Iulian Ichim a fost pedepsit vremelnic, cu oprirea totala de la savarsirea celor sfinte pentru o perioada de 20 de zile, pe motiv ca nu a respectat hotararile luate la nivelul Centrului Eparhial. Practic, pe langa numeroasele abateri si sesizari care sunt inregistrate la adresa lui, acest preot nu a primit acordul sa participe la slujba fostului primar Dumitru Sechelariu. Pentru evenimentul respectiv, erau stabiliti anumiti preoti, iar Iulian Ichim nu a respectat protocolul", a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, preotul Costica Gherasim.

Decizia dispusa de Arhiepiscopie a fost insusita si de Jandarmeria Bacau, preotul Iulian Ichim desfasurand in prezent alte activitati decat cele bisericesti.

"Preotul Iulian Ichim a fost sanctionat pe linie bisericeasca astfel incat, pe perioada celor 20 de zile de suspendare, va desfasura alte activitati, cum ar fi consilierea jandarmilor din cele cinci subunitati pe care Inspectoratul de Jandarmi le are in judetul Bacau", a precizat purtatorul de cuvant al IJJ Bacau, Sebastian Cretu.

Alaturi de alti sase preoti din judetul Bacau, Iulian Ichim a participat, in 19 februarie, la funeraliile fostului primar al municipiului Bacau Dumitru Sechelariu.» vezi articolul original


sursa:

vezi comentariile


cele mai citite stiri de azi


Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)Stiri despre berbec, categoria horoscopul zilei
Berbec
Stiri despre taur, categoria horoscopul zilei
Taur
Stiri despre gemeni, categoria horoscopul zilei
Gemeni
Stiri despre rac, categoria horoscopul zilei
Rac
Stiri despre leu, categoria horoscopul zilei
Leu
Stiri despre fecioara, categoria horoscopul zilei
Fecioara
Stiri despre balanta, categoria horoscopul zilei
Balanta
Stiri despre scorpion, categoria horoscopul zilei
Scorpion
Stiri despre sagetator, categoria horoscopul zilei
Sagetator
Stiri despre capricorn, categoria horoscopul zilei
Capricorn
Stiri despre varsator, categoria horoscopul zilei
Varsator
Stiri despre pesti, categoria horoscopul zilei
Pesti