Presedintele Organizatiei pentru Apararea Drepturilor Omului, Florentin Scaletchi, prins de Politie in sectorul 2. El este condamnat la 6 ani de inchisoare


Facebook
Presedintele Organizatiei pentru Apararea Drepturilor Omului, Florentin Scaletchi, prins de Politie in sectorul 2. El este condamnat la 6 ani de inchisoare

Scaletchi, in varsta de 58 de ani, a fost depistat de ofiterii Serviciului Urmariri din cadrul Directiei de Investigatii Criminale a Politiei Romane, care au pus in aplicare mandatul de executare a pedepsei cu inchisoarea.

Condamnatul, care va fi dus in arestul Politiei Capitalei, a fost prins cu ajutorul Serviciului Roman de Informatii (SRI), au precizat reprezentantii Politiei Romane.

Potrivit procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in cursul anului 2005, in calitate de presedinte al OADO, Florentin Scaletchi ar fi pretins de la o persoana, care ulterior l-a denuntat, suma de 20.000 de euro. Scaletchi ar fi primit, in trei transe, echivalentul acestei sume reprezentand 24.000 de dolari. In schimb, acesta a lasat sa se creada ca are influenta asupra magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia Penala, pentru reducerea, la judecarea recursului, a pedepselor ce fusesera aplicate denuntatorului de catre instanta inferioara, au spus anchetatorii.

Atat la Tribunalul Bucuresti, unde s-a judecat fondul acestui proces, cat si la Curtea de Apel Bucuresti, in faza de apel, Scaletchi a fost condamnat la sase ani de inchisoare pentru fapte de coruptie.

In septembrie 2010, ICCJ a decis definitiv casarea sentintei Curtii de Apel Bucuresti prin care Florentin Scaletchi era condamnat la inchisoare cu executare si trimiterea dosarului acestuia la aceasta instanta, pentru rejudecarea apelurilor.

In decembrie 2011, Curtea de Apel a respins ca nefondate apelurile, mentinand astfel condamnarea la sase ani de inchisoare hotarata de Tribunalul Bucuresti in martie 2007.

In urma recursului judecat de instanta suprema, Scaletchi a ramas cu aceeasi pedeapsa.

In septembrie 2010, acelasi Florentin Scaletchi a fost deferit justitiei de procurorii bucuresteni pentru ca a refuzat, in 2008, sa i se recolteze probe biologice, la Institutul Nationale de Medicina Legala (INML), dupa ce a fost prins de politistii rutieri cu o alcoolemie de 0,84 la mie.» vezi articolul original


sursa:

vezi comentariile


cele mai citite stiri de azi


Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)Stiri despre berbec, categoria horoscopul zilei
Berbec
Stiri despre taur, categoria horoscopul zilei
Taur
Stiri despre gemeni, categoria horoscopul zilei
Gemeni
Stiri despre rac, categoria horoscopul zilei
Rac
Stiri despre leu, categoria horoscopul zilei
Leu
Stiri despre fecioara, categoria horoscopul zilei
Fecioara
Stiri despre balanta, categoria horoscopul zilei
Balanta
Stiri despre scorpion, categoria horoscopul zilei
Scorpion
Stiri despre sagetator, categoria horoscopul zilei
Sagetator
Stiri despre capricorn, categoria horoscopul zilei
Capricorn
Stiri despre varsator, categoria horoscopul zilei
Varsator
Stiri despre pesti, categoria horoscopul zilei
Pesti