Cioaca atrage clientii la mititei

Prost Consulting SRL, Misto SRL, Faliment Impex SRL si multe altele sunt numele din ce in ce mai trasnite pe care romanii si le aleg pentru a-si promova afacerile.

Patronii dau dovada de multa imaginatie atunci cand isi aleg numele "business-urilor”, stiind ca orice e iesit din comun atrage atentia. Mai nou, numele lui Cioaca a devenit "momeala” pentru oamenii infometati.

In cazul in care esti in cautarea unui restaurant, pe strazile Bucurestiului, poti sa te opresti la "Best Sef”, "Casa Alba” sau la deja faimoasele "La marele si la micul”, "La berbecu”, "La cocosatu”. Sau daca ai iesit la facut cumparaturi ai unde merge: La "Bizon”, "La Colt”, la "Andreaua” sau la "Steluta” poti sa-ti gasesti de la incaltaminte pana la obiecte de artizanat si chiar icoane. Pui accent pe potential si rezultate financiare si atunci apeleaza cu "incredere” la "Fraud Management”, "Teapa Srl”, "Bengoss comimpex” sau "Doamne ajuta-ne prod com Srl”.

Brasov

La 40 km distanta de orasul Brasov, la Fundata, se afla Popasul La Cioaca SRL. Aici, turistii infometati pot lua o gustare sau pot bea o cafea. Numele micului local vine insa de la patron care se numeste Gheorghe Cioaca.

Lumea insa este atrasa de denumirea firmei, pentru celebritatea numelui Cioaca. In judetul Brasov sunt multe firme cu nume haioase. La Trubadur, Patrocle, Big Brother, Ciupe Ciup, Domnisor, Secular sau Funerar, n-ai spune ca sunt nume de aprozar unde se vand legume si fructe.

Sau Blonde Suzi, E pur si muove, Trei Dorinte, Seicul, Ramazzotti, pentru firme de transport.
Nici patronii firmelor de constructii nu duc lipsa de imaginatie: Radacina, Pisik Neagra, Pentagon, Molecule, Moromete, Taicut, Newton, Baronul, sunt doar cateva exemple. Daca aveti curaj, apelati la priceperea celor de la Pozna, pentru instalatii de buna calitate. (Mara Barbu)

Iasi

Nici patronii din tara nu sunt mai prejos. La Iasi gasesti de toate. "Progresul socialist”, care e mai mult regres, "Paradisul femeilor”, "Intre blocuri”, "Asta este”sunt alte exemple de nume ciudate. De asemenea in Iasi gasesti si asociatii familiale de tot rasul: "Putoi Danut”, "Laba Victor” sau "Sulea Alina”.

Valcea

La Ramnicu Valcea, oltenii demonstreaza ca au umor si cand isi boteaza carciumile: "La cateaua lesinata”, "La pufoiaca rupta” sau "La militianu’ grabit” sunt bodegile celebre. Si de dorul Mineriadei au botezat o carciuma: "La jandarmul tavalit”.

Cluj

Cu o vechime de aproape un secol, situate in central vechi al orasului, restaurantul "Maimuta plangatoare”a trecut prin mainile unui numar necunoscut de patroni, insa doar unul dintre acestia a reusit sa ramana in istorie. La inaugurare, in urma cu un secol, unul dintre ospatari a fost certat de patron si a inceput sa planga. Un client a afirmat ca ospatarul plange la fel de urat ca o maimuta. Patronul, impresionat, a botezat restaurantul "Maimuta plangatoare”.

Baia Mare

Cand s-a ridicat acest bar, patronul a dorit ca localul sa fie punctul de intalnire al vanatorilor, dar mai ales al pescarilor. Patronul, un infocat pescar, a ales acest nume, pentru ca ii considera pe pescari cei mai mincinosi si mai laudarosi oameni. De aceea, el a inaugurat barul chiar pe 1 aprilie 2000, Ziua Pacalelilor, iar sloganul barului este: "Cumperi de la noi… si te lauzi”.

Bucuresti

Ti-era pofta de un covrig, mergeai la "Merdeneaua Democrata”, ca intre timp a dat faliment. Cauti un magazin cu de toate, "La Bia” sau "La Guzganu Rozaliu” te asteapta sa le calci pragul.

La "Fasole" ies soferi pe banda

Scoala de soferi "Fasole” functioneaza din 1991, iar numele a fost dat chiar dupa denumirea patronului, care a infiintat aceasta scoala, Andrei Fasole. El a declarat ca un alt motiv pentru care a pus acest nume scolii este si faptul ca prietenii, cunostintele, colaboratorii, dar nu numai, il strigau si il cunosteau dupa numele sau, Fasole. El a recunoscut ca intr-adevar acest nume i-a adus si beneficii, desi cand era mic a suferit din pricina numelui sau de familie, dar acum nu-l deranjeaza daca lumea face glume pe seama asta.
» vezi articolul original


sursa:


Inchide