Dictatura bunului gust

Autorul si-a dorit parca sa sublinieze ca atunci cand vine vorba de mancare, oricum ai vedea lucrurile tot se va gasi un dictator, care poate fi sotia, stomacul sau medicul familiei.
Aceasta carte (supervizata de sotia autorului, Ecaterina Bacalbasa, apreciata ca bucatareasa chiar de Regina Maria), care abunda de mancaruri, care erau pe placul marii si micii burghezii, ar fi reusit sa faca istorie daca autorul ei nu s-ar fi \"inaltat la ceruri\", la putin timp dupa aparitia ei, in 1935.

PREPARAT DE TOP
La ultimul workshop al Jurnalului de bucatarie, organizat la Bucharest Food Festival, Silvian Scornea, maestru al artei culinare, component al echipei olimpice de bucatari a Romaniei a preparat Tornedou gastronomic (in limba franceza \"Tournedos\"). \"Fiind o reteta veche, a trebuit sa-i aduc cateva retusuri ca sa o adaptez timpurilor noastre. In loc sa tai muschiul de vita felii, am preferat sa gatesc o bucata intreaga de 150 de g, ficat de rata, orez basmatic\", ne-a spus tanarul chef.

Tornedou gastronomic se prepara asa: se pregatesc, mai dinainte, un amestec de legume precum: 30 g de carote, 15 g de ceapa, 30 g de partea slaba a suncii crude, putin cimbru; totul tocat cat se poate de marunt. Apoi se adauga si o foaie de dafin. Acest amestec se rumeneste in unt la foc domol, cel putin 30 de minute. Apoi se adauga ...

vezi articolul original





Inchide