Hoata de la BRD a furat parola sefei

Mihaela Roxana Bitu, tanara din Craiova arestata luni la Timisoara, pentru o frauda de 2.200.000 euro, lucra la sucursala bancii din Banie de patru ani.

Mihaela e absolventa de ASE, iar conducerea BRD Craiova a promovat-o rapid pe tanara de 26 de ani, datorita abilitatilor ei profesionale.

In timp ce lucra la banca, Mihaela Roxana a urmat un masterat in domeniul bancar, fapt ce i-a determinat pe superiorii ei sa o aprecieze si mai mult si sa ii atribuie sarcini profesionale de o complexitate crescuta.

Asa a promovat angajata BRD de la Biroul de relatii cu publicul in cadrul Echipei Mobile a BRD Craiova, unde se realizau controalele la filialele sucursalei din judet. In urma cu doi ani, Mihaela s-a imprietenit cu directoarea BRD Craiova.

Asa se face ca, intr-un moment de neatentie a directoarei, Mihaela a tras cu ochiul la parola necesara accesarii sistemului informatic al bancii, rezervat conturilor clientilor, societati comerciale de stat si private.

Era prietena cu directoarea bancii

Nimeni nu stie, deocamdata, cand a aflat tanara parola, cert e ca, vineri dimineata, din conturile Electrica CEZ de la BRD Craiova au plecat doua sume de bani catre sucursala din Timisoara, in conturile a doi interlopi au intrat peste 15.000.000.0000 de lei.

Mai departe, in data de patru februarie, un turc din Capitala, Osman Tunc, a primit de la BRD Craiova 1,1 milioane de euro. Cea care a ordonat transferurile e, sustin anchetatorii, Mihaela. Itele acestei delapidari sunt incurcate, mai ales ca Bitu e iubita lui Marian Grigorie, zis Cocos, om de afaceri din Craiova, arestat si judecat pentru restituire ilegala de TVA.

De altfel, Mihaela a fost banuita ca a incercat sa fure cateva sute de mii de euro, pe vremea cand lucra la un cazinou din oras. Patronul nu a reclamat tentativa de frauda, dar a dat-o afara pe tanara. Ulterior, ea s-a angajat la banca.

Mihaela locuia intr-un bloc de pe strada Romul din centrul Craiovei, la doi pasi de banca pe care a fraudat-o. Tanara se bucura de o buna reputatie in societate si nimeni nu se astepta sa se implice in fraude bancare de proportii, in combinatie cu interlopi si persoane anchetate penal pentru fraude financiare.» vezi articolul original


sursa:


Inchide