International

Publicat Luni, 24 octombrie 2016 , ora 16:13, de ROL.ro

Proiectul secret al Rusiei, un SUPERDISTRUGĂTOR INVIZIBIL pe radare, PROVOACĂ ÎNGRIJORARE

Cum Rusia și China continuă să-și dezvolte armamentul, Moscova lucrează în secret la un distrugător de mare putere, care va fi lansat la apă în viitorul apropiat, scrie cyd.ro .


O știre apărută în ziarul rusesc Pravda și preluată de ValueWalk, susține că principalul obiectiv al noului vas este acela de a crea o așa-numită ”umbrelă” deasupra mării. Acest proiect este în curs de realizare, iardistrugătorul rusesc este menționat în mediile militare ca ”Liderul”, el fiind produs în cadrul proiectului secret 23560. 

Se așteaptă ca noul superdistrugător să fie cel mai scump vas rusesc din ultimele decenii, care va fi pus la dispoziția armatei. El va deveni cu adevărat un vîrf al tehologiei navale din Rusia. Acesta va fi un punct important, de luat în seamă de către agențiile de informații din Statele Unite, deoarece Washingtonul continuă să monitorizeze creșterea puterii militare a Rusiei. 

Primele date despre noul distrugător arată că acesta va cuprinde o adevărată bază de armament, de zeci de rachete anti-aeriene, cu rază lungă de acțiune. Se crede că vasul va transporta și rachete de croazieră și torpile anti-submarin. 

Analiștii americani consideră că dezvoltarea acestui tip de distrugător va schimba raportul de forțe navale, la nivel global. În timp ce Statele Unite dețin în continuare supremația militară pe plan internațional, încercările Rusiei de a dezvolta și construi acest super-vas indică faptul că Moscova încearcă să reducă decalajul față de alte flote. Se preconizează că superdistrugătorul va avea 18.000 de tone și propulsie nucleară.

Informațiile din presa rusă arată că supe-distrugătorul va fi echipat cu motoare cu turbină cu gaz, ceea ce sugerează că va folosi combustibil convențional. Probabil, unul dintre cele mai fascinate capabilități tehnice ale noului vas, este că el va fi dotat cu imprimante 3D, acestea putând fi utilizate pentru producerea de vehicule navale de recunoaștere sau de transport, direct la bordul distrugătorului. Fabricarea acestui nou distrugător reprezintă doar o parte a unui proces de modernizare al armatei Rusiei, care încearcă să rivalizeze în mod serios cu Statele Unite.

Ads

Cele mai citite stiri de azi