Se redeschid Baile Reci de la Eforie Nord


Facebook

Renumitele Bai Reci de la Eforie Nord, unde pe vremuri se faceau tratamente cu namol si apa sarata, se vor redeschide incepand cu 1 iulie.Anuntul a fost facut ieri de directorul Spitalului Clinic de Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie, Vasile Petrisor.

"Baile Reci la ora actuala sunt in reparatii capitale, urmand ca, de la 1 iulie, sa le punem in functiune la capacitate maxima. Este vorba despre Baile Reci 1 si 2, si despre fostele Baile Speciale cunoscute sub numele de Baile Ceausescu", spune directorul.

Pe teren realitatea este insa alta. Fostele stabilimente, unde in timpul verii mii de turisti se dadeau cu namol, se uscau la soare si apoi se curatau in apa sarata a lacului Techirghiol, sunt inchise de vreo 10 ani. S-au transformat in depozitele de gunoi ale statiunii Eforie si arata jalnic.

La Baile Reci 1 am gasit doi muncitori care carpeau niste pereti coscoviti. Vorbim cu unul dintre ei despre asa-zisa reparatie capitala pana la 1 iulie. Barbatul rade cu pofta.

"Poate la 1 iulie 2008. De unde ati venit cu ideea asta, nu vedeti ce e aici? De unde bani, noi facem aici doar zona pentru nudism", adauga muncitorul. Apare constructorul-sef, Filip Tudor, care are informatia corecta. "Dureaza ceva, poate in toamna asta vom fi gata".

Ajungem la Baile Reci 2. Dam de administrator, Ilie Baca, si de doi muncitori care scorojesc peretii cabinelor. "Deschidem pe 20-25 iunie, ca nu prea sunt turisti si timpul e urat", spune omul.

Nu stie cat va costa intrarea. "S-a scumpit namolul, il cumparam de la sanatoriul Techirghiol. Anul trecut era 50 de dolari tona, dar acum a venit un manager tanar acolo si ne cere 120 de dolari. Scump, asa ca si intrarea va fi mai scumpa".

S-a scumpit namolul

Baile Ceausescu sunt amplasate la iesirea dinspre Eforie Nord spre Eforie Sud. Stabilimentul pare sa arate mai bine decat celelalte. In aceasta vara a fost luat in administrare de un localnic care a inceput reparatiile. Ervin Ciorabai spune ca de 1 iulie, turistii pot veni "fara probleme" sa faca bai de namol. Nu stie cat va fi intrarea, dar oricum mai scump decat la baile din oras pentru ca si conditiile sunt mai bune.

» vezi articolul original


sursa:

vezi comentariile


cele mai citite stiri de azi


Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)Stiri despre berbec, categoria horoscopul zilei
Berbec
Stiri despre taur, categoria horoscopul zilei
Taur
Stiri despre gemeni, categoria horoscopul zilei
Gemeni
Stiri despre rac, categoria horoscopul zilei
Rac
Stiri despre leu, categoria horoscopul zilei
Leu
Stiri despre fecioara, categoria horoscopul zilei
Fecioara
Stiri despre balanta, categoria horoscopul zilei
Balanta
Stiri despre scorpion, categoria horoscopul zilei
Scorpion
Stiri despre sagetator, categoria horoscopul zilei
Sagetator
Stiri despre capricorn, categoria horoscopul zilei
Capricorn
Stiri despre varsator, categoria horoscopul zilei
Varsator
Stiri despre pesti, categoria horoscopul zilei
Pesti