SIMULARE BACALAUREAT: Mazilu, Rebreanu, importanta calatoriilor in formarea personalitatii tinerilor


Facebook
SIMULARE BACALAUREAT: Mazilu, Rebreanu, importanta calatoriilor in formarea personalitatii tinerilor

Analiza unui fragment din piesa de teatru "Somnoroasa aventura" de Teodor Mazilu, scrierea unui text despre importanta calatoriilor in formarea personalitatii tinerilor şi redactarea unui eseu dintr-un text de Liviu Rebreanu au fost subiectele de la româna, la SIMULAREA BACALAUREATULUI la a XII-a.

SIMULARE BACALAUREAT 2014. Elevii din clasa a XII-a, profilul real, care au sustinut, luni, simularea examenului de bacalaureat la proba de limba şi literatura româna au avut de rezolvat trei subiecte, fiecare fiind notat cu 30 de puncte, zece puncte fiind acordate din oficiu.

 

SIMULARE BACALAUREAT 2014. SUBIECTELE PENTRU CLASA A XII-A


La primul subiect, candidatii au avut de rezolvat noua cerinte, vizând cunoştinte de vocabular, limba româna şi gramatica, dintr-un fragment din piesa de teatrul "Somnoroasa aventura" a lui Teodor Mazilu. Printre cerintele vizate au fost: numirea unor sinonime, explicarea rolului unei virgule, folosirea unei locutiuni sau expresii intr-un enunt care sa contina un substantiv, prezentarea unor motive literare din textul dat şi comentarea unei secvente din text.


La al doilea subiect, cerinta a fost scrierea unui text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre importanta calatoriilor in formarea personalitatii tinerilor.


La subiectul al treilea, elevii au avut de redactat un eseu de 600-900 de cuvinte, in care sa prezinte particularitatile de constructie a unui personaj dintr-un text narativ studiat, apartinând lui Liviu Rebreanu.


Simularea examenului de bacalaureat, la care participa, in premiera, şi elevii din clasa a XI-a, a inceput luni cu proba la limba şi româna. Elevii vor sustine marti proba la limba şi literatura materna, miercuri proba obligatorie a profilului şi vineri proba la alegere a profilului şi specializarii. Toate probele sunt scrise, iar rezultatele vor fi afişate in 14 martie.


Rezultatele obtinute de elevi la simularea examenului de bacalaureat nu vor fi trecute in catalog, potrivit Ministerului Educatiei.
Vezi comentariile


Cele mai citite stiri de azi


Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Balanta

Leu

Fecioara

Scorpion

Capricorn

Sagetator

Varsator

Pesti