International

Publicat Vineri, 11 noiembrie 2011

SMS-uri compromițatoare pentru Strauss-Kahn intr-un scandal de proxenetism

Fostul director al FMI, Dominique Strauss Kahn, se afla din nou pe prima pagina a ziarelor din Franța. De aceasta data, in scandalul de proxenetism denumit"afacerea Carlton", in care mai mulți oficiali sunt acuzați ca au avut legaturi cu prostituate in celebrul hotel de lux din Lille.

Judecatorii ancheteaza in acest caz un schimb de SMS-uri care au avut loc intre DSK și Fabrice Paszkowski, anchetat pentru proxenetism. Acesta este banuit ca ar fi organizat adevarate orgii la Paris și Washington, unde aducea prostituate pentru personaje politice importante.

Acest schimb de mesaje intre Strauss Kahn și Paszkowski dateaza din vara lui 2009, scrie ziarul "Liberation". De fiecare data, se vorbește despre petreceri la care vor fi invitate tinere. "Vii insoțit la Washington?", l-ar fi intrebat fostul director al FMI, in iunie 2009, pe omul de afaceri, adaugand: "O cunosc?".

Dupa doar cateva zile, Strauss Kahn ii scrie din nou, intrebandu-l daca s-a gandit sa "rezerve un apartament cu piscina". Peste alte cateva saptamani, in mesaje se vorbește despre un party in Spania. "Poți sa vii sa descoperi o minunata obraznicatura, cu mine, la Madrid?", scria DSK complicelui sau.


Toate aceste mesaje au fost trimise de DSK de pe telefonul mobil al lui
Fabrice Paszkowski. Omul de afaceri și-a uitat la un moment dat telefonul, la o petrecere organizata la hotel Murano, iar cel care i l-a recuperat a fost Strauss Kahn, la acea vreme inca șef al FMI.

DSK l-a restituit proprietarului abia la 13 mai, cu ocazia unei alte intalniri cu prostituate, de data aceasta in SUA. Fabrice Pazskowski a incercat sa iși reseteze cartela la 14 mai, ziua arestarii lui Strauss-Kahn, la New York, acuzat de agresiune sexuala, stergand toate discutiile cu fostul director al FMI.

Anchetatorii incearca sa recupereze informatiile de pe cartela SIM a mobilului, ale carei date informatice sunt pastrate de operatorul de telefonie.

Fostul director al FMI, a fost arestat și acuzat in luna mai, la New York, de abuz sexual asupra unei cameriste. El a scapat de toate acuzațiile, in septembrie, dupa ce procurorii au pus semnul intrebarii credibilitatea victimei.
http://www.evz.ro/detalii/stiri/dominique-strauss-kahn-s-a-intors-in-franta-944243.html» vezi articolul original


sursa:


Ads

Cele mai citite stiri de azi