Stiri Special

DOMNULE PROFESOR, NU VĂ MURDĂRIȚI!

DOMNULE PROFESOR, NU VĂ MURDĂRIȚI!

Academician profesor doctor Leon Dănăilă este considerat unul din cei mai importanţi 5000 de oameni de pe pământ, fiind inclus, alături de Albert Einstein, printre cele 500 de genii ale secolului 21. Specialist în neurochirurgie, profesorul Dănăilă are la activ nu mai puţin de 40.000 de operaţii, scăzând rata mortalităţii la operaţiile pe creier la 3-4% (de la 50-60%), ceea ce reprezintă o performanţă uluitoare. Deşi este un chirurg cunoscut pe toate meridianele globului, profesorul Dănăilă rămâne un om foarte modest, dedicat sută la sută profesiei sale, încercând zi de zi să salveze cât mai multe vieţi. 

Adăugat Marti, 25 octombrie 2016 , 12:11

COANA CHIRIȚA LA 83 DE ANI

COANA CHIRIȚA LA 83 DE ANI

Draga Olteanu Matei, cea pe care ne-am obișnuit să o numim Doamna filmului românesc, împlinește astăzi 83 de ani.

Adăugat Luni, 24 octombrie 2016 , 12:27

PROBLEMA CARE NU SE VA REZOLVA NICIODATĂ

PROBLEMA CARE NU SE VA REZOLVA NICIODATĂ

Traficul din București. O mare problemă, mereu adusă în discuție, niciodată rezolvată.

Adăugat Joi, 20 octombrie 2016 , 12:52

ACEST OM LUPTĂ PENTRU PĂDURILE NOASTRE

ACEST OM LUPTĂ PENTRU PĂDURILE NOASTRE

Am văzut cu toții cum sunt distruse pădurile României. Am văzut cum mafia lemnului operează la scară mare, obținând venituri uriașe, prin defrișări masive. S-a scris, s-au făcut reportaje, au fost campanii de atenționare asupra distrugerii pădurilor, dar nimeni nu a luat nicio măsură concretă de stopare a acestei adevărate crime împotriva naturii. 

Adăugat Vineri, 14 octombrie 2016 , 11:38

BECHTEL, UN ”TUN” CA ATÂTEA ALTELE

BECHTEL, UN ”TUN” CA ATÂTEA ALTELE

Dacă mai aveți îndoieli referitoare la felul cum își face justiția de la noi treaba, vă aducem în față încă o mostră de competență și corectitudine a acestei onorabile instituții.

Adăugat Joi, 13 octombrie 2016 , 14:11

AU EXISTAT TENORI ȘI A EXISTAT PAVAROTTI

AU EXISTAT TENORI ȘI A EXISTAT PAVAROTTI

Pe 12 octombrie 1935 se năștea la Modena una din cele mai importante și respectate voci din istoria muzicii, Luciano Pavarotti, singurul cântăreţ de operă care a vândut mai mult de 100 de milioane de înregistrări.

Adăugat Miercuri, 12 octombrie 2016 , 12:50

MINISTERUL MINCIUNILOR

MINISTERUL MINCIUNILOR

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a mințit în fața celor de la CEDO, susținând că are un buget de un miliard de Euro pentru 7 penitenciare, când de fapt, Guvernul nu avea această sumă prevăzută în buget.

Adăugat Luni, 10 octombrie 2016 , 12:42

MARILE SPERANȚE

MARILE SPERANȚE

Mărturisesc că m-am numărat printre cei care au salutat venirea unui selecționer străin, mai ales unul german, la cârma echipei naționale.

Adăugat Vineri, 07 octombrie 2016 , 11:48

PENSIONARII DE LUX AI ROMÂNIEI

 PENSIONARII DE LUX AI ROMÂNIEI

Să fii pensionar în România zilelor noastre este, pentru majoritatea celor ajunși la acest prag al vieții, un calvar. Deși au muncit o viață întreagă, în diferite domenii de activitate, bătrânii noștri sunt umiliți de autorități, care nu au nicio grijă de acești oameni amărâți, bolnavi și atât de singuri.

Adăugat Miercuri, 05 octombrie 2016 , 13:28

PEDEPSE DECORATIVE, O CONCLUZIE CLARĂ

PEDEPSE DECORATIVE, O CONCLUZIE CLARĂ

Ieri s-au anunțat pedepsele decise de ICCJ pentru patru din inculpații din dosarul Microsoft. Din nou, la fel ca și în alte cazuri anterioare de corupție, opinia publică rămâne cu un gust amar după pronunțarea sentințelor.

Adăugat Marti, 04 octombrie 2016 , 11:29

PUTEA FI GYURI PASCU SALVAT?

PUTEA FI GYURI PASCU SALVAT?

Dezvăluirile apărute în presă după decesul lui Ioan Gyuri Pascu au iscat un adevărat scandal între reprezentanții Serviciului de Ambulanță și cei care-i acuză pe medicii trimiși la fața locului că au tratat cu superficialitate acest caz.

Adăugat Vineri, 30 septembrie 2016 , 13:22

ȘI MAICA RUSIA NE IUBEȘTE?

ȘI MAICA RUSIA NE IUBEȘTE?

Românii se simt jigniți de gestul Ambasadei Rusiei, care a donat 100 de Euro pentru Cumințenia Pământului, suma fiind însoțită și de un videoclip în care se vorbește despre "prietenia seculară" dintre cele două țări.

Adăugat Miercuri, 28 septembrie 2016 , 12:54

ÎNTRE LACRIMĂ ȘI ZÂMBET

ÎNTRE LACRIMĂ ȘI ZÂMBET

Ieri, s-a stins Ioan Gyuri Pascu, înconjurat de atâtea regrete. Astăzi un alt nume de referință al culturii românești, Sebastian Papaiani, a părăsit această lume.

Adăugat Marti, 27 septembrie 2016 , 13:33

EPIDEMIA DE INCOMPETENŢĂ

EPIDEMIA DE INCOMPETENŢĂ

Scandalul epidemiei de rujeolă, izbucnit în ultimele zile, redeschide dosarul şi aşa stufos al sistemului de sănătate din România.

Adăugat Joi, 22 septembrie 2016 , 10:24

POARTĂ-ŢI CRUCEA, GENERALE OPREA!

POARTĂ-ŢI CRUCEA, GENERALE OPREA!

Ieri, politicienii ne-au mai dat o lecţie. Ne-au dovedit că sunt mai uniţi decât noi, ceilalţi.

Adăugat Marti, 20 septembrie 2016 , 13:22

O NOUĂ LEGE ABERANTĂ

O NOUĂ LEGE ABERANTĂ

Am scris de atâtea ori despre necesitatea adoptării unor legi mult mai aspre în privinţa şoferilor care produc accidente grave.

Adăugat Luni, 19 septembrie 2016 , 13:28

SĂ FIE DOAR O ÎNTÂMPLARE?

SĂ FIE DOAR O ÎNTÂMPLARE?

Ambasadorul american la Bucureşti, domnul Hans Klemm, s-a fotografiat alături de steagul ţinutului secuiesc, în cadul unei vizite în judeţele Harghita şi Covasna.

Adăugat Miercuri, 14 septembrie 2016 , 13:37

DRAGOSTE DE TATĂ

DRAGOSTE DE TATĂ

Incidentul de ieri dintre deputatul Cristian Boureanu şi fiica sa redeschide o discuţie mai veche din cadrul societăţii româneşti.

Adăugat Marti, 13 septembrie 2016 , 11:15

EXISTĂ ÎNFRÂNGERI CARE TE ÎNALŢĂ

EXISTĂ ÎNFRÂNGERI CARE TE ÎNALŢĂ

Nicolae Iorga, marele nostru istoric şi critic literar, a spus odată că "sunt victorii care te înjosesc şi înfrângeri care te înalţă". 

Adăugat Vineri, 09 septembrie 2016 , 13:17

SĂRACA ŢARĂ BOGATĂ

SĂRACA ŢARĂ BOGATĂ

Aflăm cu stupoare că România, prin grija şi competenţa unor "oameni de bine", continuă să plătească sume exorbitante pentru o flotă care, de fapt, nu mai există.

Adăugat Miercuri, 07 septembrie 2016 , 11:59

THE GREAT PRETENDER

THE GREAT PRETENDER

Freddie Mercury, fostul lider al trupei Queen, ar fi împlinit astăzi 70 de ani.

Adăugat Luni, 05 septembrie 2016 , 12:14

SĂ SE FACĂ DREPTATE

SĂ SE FACĂ DREPTATE

Pe 31 august, Bogdan Gigină, poliţistul care a murit într-un accident în timp ce deschidea coloana oficială a ministrului Gabriel Oprea, ar fi împlinit frumoasa vârstă de 29 de ani.

Adăugat Vineri, 02 septembrie 2016 , 16:40

AU TRECUT 19 ANI. REMEMBER DIANA DE WALES

AU TRECUT 19 ANI. REMEMBER DIANA DE WALES

S-au scurs 19 ani de la dispariţia uneia din cele mai îndrăgite figuri ale secolului XX, prinţesa Diana de Wales, în urma unui accident rutier, la Paris.

Adăugat Miercuri, 31 august 2016 , 13:32

SCRISOAREA UNUI COPIL RĂMAS FĂRĂ MAMĂ

SCRISOAREA UNUI COPIL RĂMAS FĂRĂ MAMĂ

O femeie a fost ucisă pe trecerea de pietoni de un bezmetic vitezoman, care, la fel ca mulţi alţii de teapa lui, nu dă doi bani pe viaţa altora şi pe legi.

Adăugat Marti, 30 august 2016 , 13:47

AVEA DOAR 18 ANI

AVEA DOAR 18 ANI

Adrian Daniel Matei a murit la 18 ani, ucis cu bestialitate de un derbedeu, după derby-ul Steaua-Dinamo. Adrian era un băiat liniştit, descris ca fiind ”prea cuminte pentru vremurile în care trăim”. 

Adăugat Vineri, 26 august 2016 , 10:40

UN SURÂS ÎN PLINĂ VARĂ

UN SURÂS ÎN PLINĂ VARĂ

Când spui Sebastian Papaiani, spui plutonierul Căpşună din seria BD, spui Fane Oarcă din "Cu mâinile curate", îţi vine în minte automat Ieremia din "Toate pânzele sus", nu-l poţi omite pe Gogu a lu' Pupăză din "Nea Mărin miliardar" sau pe Făniţă, unul din primele roluri ale marelui actor, din filmul "Un surâs în plină vară ".

Adăugat Joi, 25 august 2016 , 12:26

STATUL LA COADĂ, SPORT NAŢIONAL

STATUL LA COADĂ, SPORT NAŢIONAL

Înainte de 1989, circulau multe poante referitoare la cozile la care se aşezau oamenii, fără să ştie foarte bine ce se vindea. Mergeai pe stradă, vedeai o coadă şi te aşezai instinctiv, după care întrebai ce anume se adusese la respectiva unitate de alimentaţie. Oricum nu conta, pentru că penuria de alimente era atât de mare, încât devenise aproape un reflex să te aşezi la rând, sperând să apuci o bucată de carne, câteva ouă sau un salam amărât.

Adăugat Miercuri, 24 august 2016 , 11:31

CUM SĂ MAI AVEM ÎNCREDERE ÎN JUSTIŢIE?

CUM SĂ MAI AVEM ÎNCREDERE ÎN JUSTIŢIE?

Vă amintiţi de şmecherul cu Touareg care a şicanat şi lovit un Logan în zona Fântânii Mioriţa, când efectiv la împins pe acesta în afara carosabilului, la un pas să lovească un pieton care circula pe trotuar?

Adăugat Luni, 22 august 2016 , 10:43

NU NE VINDEM ŢARA. DOAR PĂDURILE

NU NE VINDEM ŢARA. DOAR PĂDURILE

Un gigant suedez producător de mobilă a cumpărat 12.800 de hectare de pădure în România, în judeţele Neamţ şi Iaşi, stârnind un val de reacţii din partea societăţii civile, care asistă cu stupoare la defrişarea sistematică a pădurilor ţării.

Adăugat Vineri, 19 august 2016 , 13:45

SPORTUL ROMÂNESC, ÎNCOTRO?

SPORTUL ROMÂNESC, ÎNCOTRO?

Evoluţiile sub aşteptări de la Olimpiadă, prestaţia tricolorilor la Euro 2016 şi eşecul ruşinos al Stelei din meciul cu Manchester City ne arată că sportul românesc este într-un picaj vertiginos. Am ajuns într-o situaţie jenantă, pentru că cei aflaţi în fruntea forurilor conducătoare sunt puşi acolo fie pe relatii, fie pe criterii politice, şi acum culegem roadele acestui management făcut la mişto, format din oameni incompetenţi şi corupţi.

Adăugat Miercuri, 17 august 2016 , 12:21

OAMENILOR LE-A RĂMAS DOAR CREDINŢA

OAMENILOR LE-A RĂMAS DOAR CREDINŢA

Imaginile pelerinajului de la Mănăstirea Nicula sunt impresionante, prin numărul participanţilor şi emoţia transmisă de aceştia.

Adăugat Marti, 16 august 2016 , 12:28

CE VINĂ AU BIEŢII COPII?

CE VINĂ AU BIEŢII COPII?

Situaţia din sistemul sanitar românesc este cunoscută de toată lumea.

Adăugat Joi, 11 august 2016 , 11:37

CĂTĂLINA, PORTDRAPELUL NOSTRU

CĂTĂLINA, PORTDRAPELUL NOSTRU

Nu mai era mult până la startul Jocurilor Olimpice şi în România se declanşase o adevărată dezbatere naţională cu privire la alegerea portdrapelului delegaţiei noastre la competiţia din Brazilia.

Adăugat Marti, 09 august 2016 , 16:31

NOUĂ ANI FĂRĂ MOŢU PITTIŞ

NOUĂ ANI FĂRĂ MOŢU PITTIŞ

Au trecut nouă ani de când, pe 5 august 2007, ne-a părăsit unul din cele mai respectate nume ale culturii româneşti, Florian Pittiş.

Adăugat Vineri, 05 august 2016 , 11:11

DOMNILOR GENERALI, LĂSAŢI STEAUA SĂ ZBOARE!

 DOMNILOR GENERALI, LĂSAŢI STEAUA SĂ ZBOARE!

Fie că suntem dinamovişti, rapidişti, astrali sau petrolişti, trebuie să recunoaştem, dacă vrem să fim corecţi, că Steaua este singura echipă de la noi care contează în Europa. Este singurul reper constant, şi chiar dacă au fost şi eşecuri în cupele europene, de ani buni echipa roş-albastră este singurul nume de la noi cunoscut şi apreciat în Europa fotbalistică. Evoluţiile bune au alternat uneori cu eşecuri usturătoare, dar Steaua este ACOLO mereu, atunci când se trage linie după sita preliminariilor şi rămân în competiţie doar cei care merită.

Adăugat Joi, 04 august 2016 , 12:50

DIFERENŢE

 DIFERENŢE

Regina Ana a României a părăsit această lume discret, aşa cum şi-a trăit întreaga viaţă. Ce poţi spune despre doi oameni care au fost căsătoriţi timp de aproape 70 de ani, cât o viaţă de om? Că s-au iubit, că au crescut cinci copii, că au trecut împreună prin momente atât de grele, încât nu ştiu câţi ar fi avut puterea să meargă mai departe?

Adăugat Marti, 02 august 2016 , 11:33

NĂSCUT PENTRU A FI ACTOR

NĂSCUT PENTRU A FI ACTOR

Am avut norocul să-l văd jucând în multe piese, de-a lungul anilor. Dar prestaţia sa din formidabila comedie ”Dineu cu proşti”, m-a făcut să înţeleg, din nou, cât geniu se ascunde sub acea figură de clovn.

Adăugat Luni, 01 august 2016 , 09:38

SUPERFUNCŢIONARUL PLĂTIT CU 12 SALARII

SUPERFUNCŢIONARUL PLĂTIT CU 12 SALARII

Pentru votarea unor salarii şi pensii suplimentare de-a dreptul nesimţite (în raport cu munca prestată), s-au găsit mereu fonduri la buget. Aţi văzut vreun senator sau parlamentar, un primar care să se vaite de sărăcie, sau care, măcar din bun simţ, să nu afişeze opulenţa în care trăieşte? Dacă citim declaraţiile de avere ale celor din aparatul de stat, găsim acolo case, terenuri, obiecte de artă rare, maşini de lux sau bijuterii în valoare de zeci de mii de Euro. Suntem resemnaţi, deşi n-ar trebui, cu această situaţie, pentru că tupeul şi nesimţirea acestor oameni ne lasă fără replică, şi ştim că orice am face, oricât am protesta, ei vor continua să voteze legi prin care să îşi sporească veniturile. Dacă oamenii de rând, adică cei care i-au votat, cer salarii sau condiţii de viaţă mai decente,  guvernanţii le răspund că România trece printr-o perioadă de austeritate şi că statul nu-şi poate permite asfel de eforturi financiare.

Adăugat Marti, 26 iulie 2016 , 10:52

RAPID, IUBIRE FĂRĂ SFÂRŞIT

RAPID, IUBIRE FĂRĂ SFÂRŞIT

Se întâmplă din nou...

Adăugat Vineri, 22 iulie 2016 , 11:54

CÂND VIAŢA DEPINDE DE PLICUL CU ŞPAGĂ

CÂND VIAŢA DEPINDE DE PLICUL CU ŞPAGĂ

Nu cred că există cetăţean al acestei ţări care să nu fi dat, măcar o dată, un plic cu bani unui doctor sau unui funcţionar al statului. 

Adăugat Miercuri, 20 iulie 2016 , 13:48

NASTY, CEL CARE A JUCAT CÂNTÂND

NASTY, CEL CARE A JUCAT CÂNTÂND

Marele campion Ilie Năstase împlineşte astăzi 70 de ani. Geniul care a jucat cu zâmbetul pe buze, primul număr unu din istoria ATP, Ilie este în prim plan şi acum, la atâţia ani după momentele sale de glorie. Încă este oprit pe stradă în capitalele europene, pentru o poză sau un autograf. 

Adăugat Marti, 19 iulie 2016 , 11:19

LIBERTÉ, EGALITÉ, FRATERNITÉ

LIBERTÉ, EGALITÉ, FRATERNITÉ

Triada Revoluţiei franceze, chemare care a ajuns ulterior deviza naţională a Franţei, este din nou zdruncinată din temelii. De această dată, a fost lovită una din perlele turismului mondial, Nisa, unde un camion a intrat în plin în mulţimea care sărbătorea Ziua Naţională a Franţei. Terorismul atinge cote alarmante, pentru că serviciile de informaţii şi forţele de Poliţie sunt puse în faţa unui sistem foarte bine pus la punct, dezvoltat de-a lungul anilor.

Adăugat Vineri, 15 iulie 2016 , 11:36

ROMÂNIA ÎN EPOCA SCLAVAGISTĂ

ROMÂNIA ÎN EPOCA SCLAVAGISTĂ

În această dimineaţă am aflat, cu stupoare, că în România secolului 21, în comuna argeşeană Berevoieşti, ofiţerii DIICOT au reţinut un grup de persoane suspectate de sclavagism. Detaliile sunt de-a dreptul şocante… oameni ţinuţi în lanţuri, puşi să cerşească, să fure lemne sau să aibă grijă de animalele din gospodărie, totul sub teroarea exercitată asupra lor de către paznicii puşi să-i supravegheze.

Adăugat Miercuri, 13 iulie 2016 , 12:19

STRĂINII CEI RECI

STRĂINII CEI RECI

Ne-am obişnuit să-i caracterizăm pe unii străini, mai ales pe cei care aparţin unor ţări avansate, ca fiind foarte reci.

Adăugat Marti, 12 iulie 2016 , 12:43

DESPRE IPOCRIZIE

DESPRE IPOCRIZIE

Numirea neamţului Christoph Daum la cârma naţionalei României a stârnit reacţii pro şi contra.

Adăugat Vineri, 08 iulie 2016 , 10:00

VISUL UNEI NOPŢI DE VARĂ

VISUL UNEI NOPŢI DE VARĂ

Islanda a fost, la Euro 2016, ca o boare de aer proaspăt, venită să relaxeze o competiţie desfăşurată sub ameninţarea terorismului. 

Adăugat Miercuri, 06 iulie 2016 , 12:41

LEGENDA MEŞTERULUI MANOLE LA PIAŢA SUDULUI

LEGENDA MEŞTERULUI MANOLE LA PIAŢA SUDULUI

Lucrările la Pasajul de la Piaţa Sudului au început în mai 2014, şi, conform ultimului comunicat emis de Primăria Capitalei, termenul de finalizare a acestei lucrări s-a prelungit până la 31 Decembrie 2018.

Adăugat Luni, 04 iulie 2016 , 12:33

KEEP THE FAITH, DEDICAŢIE SPECIALĂ

 KEEP THE FAITH, DEDICAŢIE SPECIALĂ

Jon Bon Jovi, artistul, rebelul, idolul atâtor generaţii de iubitori ai rockului. Un bărbat frumos, un sex-symbol, idolatrizat de femei, apreciat pentru muzica sa, aşteptat cu sufletul la gură în oraşele unde trupa sa concertează.

Adăugat Vineri, 01 iulie 2016 , 11:02

ÎNTREBĂRI PENTRU MINISTRUL BOSTAN

ÎNTREBĂRI PENTRU MINISTRUL BOSTAN

Marius Bostan, ministru în atât de lăudatul guvern tehnocrat, s-a apucat, probabil din lipsă de ocupaţie, să emită păreri referitoare la calitatea învăţământului din România. 

Adăugat Miercuri, 29 iunie 2016 , 13:21

LACRIMILE LUI MESSI

LACRIMILE LUI MESSI

A câştigat totul cu Barcelona, dar nu reuşeşte să aducă un trofeu pentru ţara sa, Argentina. Frustrat de un nou eşec în duelul de la distanţă cu Maradona, Messi şi-a anunţat retragerea din echipa naţională a Argentinei. 

Adăugat Marti, 28 iunie 2016 , 10:06

GESTUL UNUI MINISTRU

GESTUL UNUI MINISTRU

Vlad Voiculescu, noul ministru al Sănătăţii, printr-un simplu gest, printr-o banală postare pe o reţea de socializare, a impresionat foarte mulţi români. 

Adăugat Joi, 23 iunie 2016 , 12:39

PENSII SPECIALE PENTRU PRIMARII CARE NU FAC NIMIC

 PENSII SPECIALE PENTRU PRIMARII CARE NU FAC NIMIC

Senatul României a decis că aleşii locali trebuie să beneficieze de pensii speciale, deşi legea fusese declarată neconstituţională de CCR. Din nou, politicienii noştri ne arată că nu le pasă nici de lege, nici de opinia publică, şi iau doar deciziile care le aduc bani în buzunare.

Adăugat Miercuri, 22 iunie 2016 , 10:49

AVEŢI DREPTATE, DOMNULE CÂRŢU!

AVEŢI DREPTATE, DOMNULE CÂRŢU!

Fostul mare jucător al Universităţii Craiova, Sorin Cârţu, a declarat (înainte de meciul cu Albania!), că avem cea mai modestă echipă a României începând din 1970.

Adăugat Luni, 20 iunie 2016 , 12:07

AŞTEPTĂM PRIMUL GOL DIN ACŢIUNE

AŞTEPTĂM PRIMUL GOL DIN ACŢIUNE

După euforia meciului cu Franţa, în care deşi am pierdut, am impresionat prin atitudine, a venit duşul rece cu Elveţia, care ne-a readus cu picioarele pe pământ. 

Adăugat Joi, 16 iunie 2016 , 13:36

OPRIŢI CARNAGIUL DE PE ŞOSELE!

OPRIŢI CARNAGIUL DE PE ŞOSELE!

O fetiţă de 7 ani din comuna Mătăsaru, judeţul Dâmboviţa, a fost omorâtă pe trecerea de pietoni de un şofer băut şi fără permis. 

Adăugat Miercuri, 15 iunie 2016 , 10:31

O CONDAMNARE CARE CREEAZĂ CONFUZIE

 O CONDAMNARE CARE CREEAZĂ CONFUZIE

Dumitru Dragomir şi Mircea Sandu au fost condamnaţi la 3 ani de închisoare cu suspendare şi plata unor despăgubiri uriaşe în dosarul privind dezafilierea Universităţii Craiova. 

Adăugat Marti, 14 iunie 2016 , 13:33

MULŢUMIM, TRICOLORI!

 MULŢUMIM, TRICOLORI!

Ne-a fost frică de acest meci. Ne-am gândit la cele mai negre scenarii, având în minte imaginea unei echipe fricoase, fără iniţiativă, o echipă care se bazează doar pe defensivă, jucând la mica ciupeală. Dar aseară am trăit o frumoasă revelaţie, privind mai întâi cu surprindere începutul bun al tricolorilor, cuceriţi apoi, pe măsură ce minutele treceau, de curajul baieţilor noştri, care i-au pus de multe ori la respect pe mult mai galonaţii lor adversari. Liniştea care s-a aşternut, minute în şir, pe impunătorul stadion parizian, era confirmarea faptului că, după multă vreme, echipa României juca avântat, fără complexe, deşi evolua în faţa echipei gazdă a competiţiei, principala favorită la câştigarea trofeului.

Adăugat Sambata, 11 iunie 2016 , 13:01

LE JOUR DE GLOIRE EST ARRIVÉ

LE JOUR DE GLOIRE EST ARRIVÉ

Aşadar, Euro 2016 începe astazi, cu "uvertura" Franţa-România, aşteptată cu emoţie de toţi iubitorii fotbalului de la noi. Am început acest articol cu un titlu inspirat din versurile celebrului imn naţional francez, La Marseillaise, scris de Claude Joseph Rouget de Lisle în 1792. Ziua de glorie pe care o aşteptăm noi, românii, nu se referă la faptul că vom învinge echipa "cocoşului galic" şi ne vom depune o serioasă candidatură la câştigarea titlului european. Ştim bine ce diferenţe de valoare, de bugete, de cultură fotbalistică sunt între noi şi gazdele acestui turneu final.

Adăugat Vineri, 10 iunie 2016 , 10:59

AVRAM IANCU, UN EROU CONTEMPORAN

AVRAM  IANCU,  UN EROU CONTEMPORAN

Când spui Avram Iancu, te gândeşti la eroul Revoluţiei de la 1848, un nume de referinţă pentru istoria noastră. Mai ales pentru cei din Ţara Moţilor, care l-au privit mereu ca pe un sfânt şi l-au numit ”crăişorul munţilor”. 

Adăugat Joi, 09 iunie 2016 , 11:12

INIMĂ DE LUPTĂTOR

INIMĂ DE LUPTĂTOR

S-a stins unul din cei mai mari, mai respectaţi şi mai îndrăgiţi sportivi din istorie. Muhammad Ali, guralivul campion al greilor, a tăcut pentru totdeauna, dar ne rămân performanţele lui, care vor vorbi mai mult decât celebrele sale luări de poziţie. 

Adăugat Luni, 06 iunie 2016 , 13:18

VOTĂM, CA DE OBICEI, RĂUL CEL MAI MIC?

VOTĂM, CA DE OBICEI, RĂUL CEL MAI MIC?

Ca de fiecare dată, în preajma alegerilor, apar veşnicele discuţii legate de cât de important este votul fiecărui cetăţean. 

Adăugat Vineri, 03 iunie 2016 , 11:30

SUFERINŢA UNEI CAMPIOANE

SUFERINŢA UNEI CAMPIOANE

Maria Olaru, un nume important în istoria sportului românesc (campioană olimpică, mondială şi europeană), s-a decis să ridice un colţ al cortinei în spatele căreia se află strălucitoarea zestre de trofee cucerite de gimnastica românească. 

Adăugat Miercuri, 01 iunie 2016 , 12:49

CANCERUL, ÎNTRE DRAMĂ ŞI AFACERE

CANCERUL, ÎNTRE DRAMĂ ŞI AFACERE

Este greu să vorbeşti despre o maladie care este percepută de foarte mulţi oameni ca o adevărată condamnare la moarte. 

Adăugat Marti, 31 mai 2016 , 12:01

GENERALUL ŞI REZERVIŞTII

GENERALUL ŞI REZERVIŞTII

Cu 11 zile înainte de startul Euro 2016, echipa României a întâlnit într-un meci amical Ucraina, o echipă de un alt calibru faţă de cele cu care ne-am confruntat în grupa de calificare. 

Adăugat Luni, 30 mai 2016 , 11:29

Roata morii se-nvarteste

Roata morii se-nvarteste

Termenul democraţie provine din limba greacă, prin alăturarea cuvintelor demos (popor) şi kratos (putere). Definiţia cunoscută a democraţiei este ”forma de organizare şi de conducere a unei societăţi, care proclamă principiul deţinerii puterii de către popor”. Dacă toate aceste lămuriri sunt clare, mă întreb în ce fel de societate trăim noi, în România. Dacă puterea poporului se exrcită prin vot, înseamnă că am ales prost. Democraţia românească, cea reală, nu cea găsită în definiţii, se învârte în jurul banilor negri, a corupţiei de la toate nivelurile, aşa cum vedem zilnic. Dacă puterea se află în mâinile poporului, de ce acest popor al nostru are un nivel de trai atât de scăzut, în comparaţie cu alte popoare, care ştiu să folosească acea parte a termenului democraţie (kratos-putere) mult mai bine decât noi?

Adăugat Joi, 26 mai 2016 , 14:57

MIRCEA LUCESCU LA ZENITUL CARIEREI

MIRCEA LUCESCU LA ZENITUL CARIEREI

După 12 ani petrecuţi în Ucraina, unde a reuşit să întrerupă hegemonia celor de la Dinamo Kiev şi să facă din Şahtior un nume cunoscut în toată Europa, iată că Mircea Lucescu trece într-un campionat mult mai puternic, devenind antrenorul celor de la Zenit Sankt Petersburg. 

Adăugat Miercuri, 25 mai 2016 , 10:56

HEXI DRAMA

HEXI DRAMA

Scandalul uriaş legat de dezinfectanţii din spitale a atins apogeul aseară, când patronul Dan Condrea şi-a găsit sfârşitul în urma unui accident rutier. 

Adăugat Luni, 23 mai 2016 , 11:06

SĂRMANII POLITICIENI BOLNAVI

SĂRMANII POLITICIENI BOLNAVI

Ştim că politicienii noştri sunt o categorie de oameni mai sensibili, mai delicaţi, cu care trebuie să ne purtăm foarte atent. Dar cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, onorabilul Nicuşor Constantinescu, depăşeşte orice imaginaţie, pentru că omul chiar suferă de o fobie foarte ciudată: de câte ori este chemat în faţa instanţei pentru faptele de corupţie comise, se îmbolnăveşte subit.

Adăugat Vineri, 20 mai 2016 , 11:26

CITIM ŞI PLÂNGEM

CITIM ŞI PLÂNGEM

Aşadar, dezinfectanţii diluaţi au fost folosiţi şi de soldaţii români trimişi în diferite zone de conflict. Citim şi nu ne vine să credem, citim şi ne vine să plângem. România, odată intrată în NATO, ştia ce acorduri vor trebui respectate, ştia că şi soldaţii noştri vor fi trimişi să lupte împotriva terorismului. 

Adăugat Miercuri, 18 mai 2016 , 13:42

UN PLAGIATOR SUBTIL

UN PLAGIATOR SUBTIL

George Copos, fostul patron al Rapidului, revine în vizorul anchetatorilor, urmărit într-un nou dosar penal. Este o revenire la una din ”operele” sale scrise în puşcărie, care a fost declarată, de Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti, un plagiat subtil.

Adăugat Marti, 17 mai 2016 , 12:11

SĂ NU-L UITĂM PE PAVLOS!

SĂ NU-L UITĂM PE PAVLOS!

Tragedia de la Colectiv a lăsat urme adânci în vieţile multor oameni, nu doar în sufletele celor direct implicaţi. O ţară întreagă s-a revoltat împotriva unui sistem bolnav, care a secerat 64 de vieţi, în timp ce alţi tineri, şi ei cu arsuri grave, luptă încă în spitale pentru a reveni la o viaţă normală. 

Adăugat Luni, 16 mai 2016 , 11:56

DOAMNE, OCROTEŞTE-I PE ROMÂNI!

DOAMNE, OCROTEŞTE-I PE ROMÂNI!

Ne era frică să credem că se poate întâmpla aşa ceva într-o ţară care se pretinde civilizată. Speram ca rezultatele oficiale de la Icechim să ne infirme temerile, să alunge previziunile sumbre care planau asupra unui întreg sistem. Dar anunţul venit în cursul zilei de ieri ne-a făcut să trecem de la teamă la consternare şi revoltă, când ne-am dat seama că suntem la cheremul unor indivizi care, în drumul lor spre îmbogăţire, sunt dispuşi să treacă peste orice regulă a omeniei. 

Adăugat Joi, 12 mai 2016 , 12:02

PORTARUL PRINS ÎN OFSAID

PORTARUL PRINS ÎN OFSAID

Nea Rică a ajuns la 70 de ani. Singurul portar prins în ofsaid a rămas aceeaşi persoană tonică, mereu cu zâmbetul pe buze, de parcă pentru el nu există necazuri sau probleme. 

Adăugat Marti, 10 mai 2016 , 10:01

ASTA E ROMÂNIA

ASTA E ROMÂNIA

De multe ori, folosim expresia ”Asta e România!” pentru a ne exprima mândria faţă de frumuseţile patriei noastre, faţă de unii oamenii minunaţi care ne arată prin faptele lor că putem fi şi noi, românii, capabili de lucruri măreţe. 

Adăugat Luni, 09 mai 2016 , 11:15

CEALALTĂ FAŢĂ A SIMONEI

CEALALTĂ FAŢĂ A SIMONEI

Performanţa sportivelor noastre la turneul de tenis de la Madrid a fost elogiată de toată lumea, ziarişti, comentatori români şi străini sau simpli iubitori ai sportului. 

Adăugat Vineri, 06 mai 2016 , 13:22

GIGANTUL DAIMLER OCOLEŞTE ROMÂNIA

GIGANTUL DAIMLER OCOLEŞTE ROMÂNIA

Reprezentanţii companiei germane Daimler s-au lămurit repede cât de oportună poate fi o investiţie în România şi, în consecinţă, au decis să construiască în Polonia o fabrică de motoare, nu la Sebeş.

Adăugat Joi, 05 mai 2016 , 10:45

LEGALIZAREA CORUPŢIEI

LEGALIZAREA CORUPŢIEI

Da, aţi citit bine. Dacă vi se pare că trebuie să existe o greşeală pe undeva, vă lămurim imediat. 

Adăugat Miercuri, 27 aprilie 2016 , 10:58

SE POATE MAI JOS DE ATÂT?

SE POATE MAI JOS DE ATÂT?

O să răspundeţi că da, se poate şi mai jos decât să fii exclus de la Eurovision pentru o datorie neplatită. 

Adăugat Luni, 25 aprilie 2016 , 11:47

MUZICA A MAI PIERDUT O LEGENDĂ

MUZICA A MAI PIERDUT O LEGENDĂ

Nu a trecut mult timp de când ne-a spus adio David Bowie şi iată că se stinge o altă legendă a muzicii. Prince, autorul celebrei piese Purple Rain, a fost găsit mort în reşedinţa sa din Minnesota. 

Adăugat Vineri, 22 aprilie 2016 , 11:50

SANCŢIONAREA INCOMPETENŢEI

SANCŢIONAREA INCOMPETENŢEI

În sfârşit, vedem o reacţie normală, eficientă, din partea unui ministru din guvernul României. 

Adăugat Joi, 21 aprilie 2016 , 12:17

CASTELUL DE STICLĂ. POVESTE DE FAMILIE

CASTELUL DE STICLĂ. POVESTE DE FAMILIE

Vă aducem în atenţie astăzi o carte tulburătoare, o poveste de familie cum rar puteţi citi, în care autoarea ei, Jeannette Walls, îşi descrie propria viaţă într-un mod mai puţin obişnuit. 

Adăugat Miercuri, 20 aprilie 2016 , 12:33

CE AM FOST ŞI CE AM AJUNS

CE AM FOST ŞI CE AM AJUNS

Citesc ştirea referitoare la încă un eşec al sportului românesc şi ma cuprinde, vorba poetului, o tristeţe iremediabilă. Echipa feminină de gimnastică a ratat participarea la Olimpiada de la Rio. 

Adăugat Luni, 18 aprilie 2016 , 12:32

THIS IS ANFIELD

THIS IS ANFIELD

Era un duel aşteptat de multă lume, pentru că se înfruntau două echipe educate în spiritul fotbalului total, două echipe pentru care fanii sunt foarte importanti, iar respectul acordat acestora este literă de lege.

Adăugat Vineri, 15 aprilie 2016 , 12:40

TUPEU DE POLITICIAN

TUPEU DE POLITICIAN

Nu a trecut nici jumătate de an de la tragedia de la Colectiv şi constatăm, încă o dată, până unde poate merge tupeul unui politician. Cristian Popescu-Piedone, cel care şi-a dat demisia din funcţia de primar al sectorului 4 după drama din 30 octombrie 2015, face acum o piruetă spectaculoasă şi îşi anunţă candidatura pentru un nou mandat. 

Adăugat Joi, 14 aprilie 2016 , 11:09

MĂICUŢELE CARE SCHIMBĂ DESTINE

MĂICUŢELE CARE SCHIMBĂ DESTINE

Viaţa multor copii din zonele rurale ale României este foarte grea. Vorbim de acele zone izolate, rupte parcă de lume, de localităţi fără drumuri de acces, unde oamenii merg pe jos kilometri întregi pentru a ajunge în satul vecin. În astfel de condiţii, fără un mijloc de transport care să asigure prezenţa la şcoală a copiilor, mulţi părinţi aleg să nu-i mai chinuie, lăsându-i să stea acasă, unde măcar pot ajuta la treburile gospodăriei. Aşa se întâmpla şi în Ciosa, un cătun de munte, aflat în zona Pasului Tihuţa, unde copiii nu aveau acces la educaţie, la pregătirea şcolară, din cauza distanţei mari până la Piatra Fântânele, unde se afla cea mai apropiată şcoală.

Adăugat Marti, 12 aprilie 2016 , 10:40

ÎNCĂ O DATĂ, JUSTIŢIA E STRÂMBĂ

ÎNCĂ O DATĂ, JUSTIŢIA E STRÂMBĂ

Opinia publică a fost şocată de imaginile cu directoarea de grădiniţă din Cotroceni abuzând nişte copii nevinovaţi. Judecătorii au decis ieri că respectiva doamnă (care evident are nevoie de un control psihiatric, pentru că un om normal nu se poate purta aşa cu nişte copii fără apărare), poate fi cercetata în stare de libertare. 

Adăugat Vineri, 08 aprilie 2016 , 13:06

DOR DE NEA MĂRIN

DOR DE NEA MĂRIN

Astăzi, Amza Pellea ar fi împlinit 85 de ani…a părăsit această lume răpus de un cancer pulmonar, la doar 52 de ani. Şi câte nu ar mai fi avut de spus cel mai faimos dintre olteni. A creat atâtea personaje, de la roluri istorice de mare anvergură, precum Mihai Viteazul sau Decebal, până la imaginea cea mai fidelă a ţăranului român, plin de umor şi optimism, numit simplu, Nea Mărin.

Adăugat Joi, 07 aprilie 2016 , 12:26

REGELE NAIULUI LA 75 DE ANI

REGELE NAIULUI LA 75 DE ANI

Unul din cele mai importante nume ale culturii noastre, maestrul Gheorghe Zamfir, împlinește astăzi 75 de ani. Un artist al naiului, a încântat spectatorii de pe toate meridianele globului, ducând numele României pe cele mai mari scene ale lumii.

Adăugat Miercuri, 06 aprilie 2016 , 11:01

IN ROMANIA, TERORISMUL E PE SOSELE

IN ROMANIA, TERORISMUL E PE SOSELE

Imaginile prezentate la emisiunile de ştiri ne lasă fără grai. În Brăila, o maşină intră pe contrasens şi spulberă cinci oameni aflaţi într-o staţie de autobuz. Impactul este înfiorător, fără să vrei te gândeşti că puteai fi în locul acelor oameni sărmani, a căror viaţă s-a sfârşit pentru că un bezmetic al şoselelor a decis că el nu poate aştepta în rând cu celelalte maşini. A devenit un fapt cotidian ca fiecare emisiune de ştiri să înceapă cu un accident grav, zilnic se petrec astfel de nenorociri, pentru că nu avem legi care să pedepsească aşa cum se cuvine aceste adevărate carnagii.

Adăugat Luni, 04 aprilie 2016 , 12:18

A FOST ODATA, LA SEVILLA

A FOST ODATA, LA SEVILLA

Anii trec, dar performanţele rămân…Helmuth Duckadam aniversează astăzi împlinirea vârstei de 57 de ani, dar recordul său este înca viu în amintirea noastră, pentru că este strâns legat de cea mai frumoasă noapte din istoria fotbalului românesc. Într-o finală aparent inegală, din toate punctele de vedere, între un colos al fotbalului mondial, FC Barcelona, şi o surprinzătoare echipă apărută din estul Europei, Steaua Bucuresti, a ieşit la rampă uriaşul blând din poarta campioanei României. Cele patru lovituri de la 11 metri apărate de Duckadam au intrat în Cartea Recordurilor, dar mai presus de această prestigioasă recunoaştere, Helmuth a reuşit să aducă o imensă bucurie în sufletele tuturor românilor. Oricât de mare ar fi rivalitatea dintre suporterii unor echipe, în acea noapte de 7 mai 1986 nu cred să fi existat vreun român care să nu aplaude performanţa portarului venit de la Arad.

Adăugat Vineri, 01 aprilie 2016 , 13:48

EU CRED IN RAED ARAFAT

EU CRED IN RAED ARAFAT

S-a dat publicităţii un raport al Corpului de Control al Guvernului, prin care a fost pusă la zid activitatea celor care au intervenit în noaptea tragediei de la Colectiv. S-a scris despre faptul că acţiunea echipelor de intervenţie a fost necoordonată, sau că ISU nu a respectat procedurile. Personajul negativ, omul asupra căruia s-au îndreptat multe dintre acuzele documentului prezentat de oficialii de la guvern, a fost fondatorul SMURD, doctorul Raed Arafat.

Adăugat Miercuri, 30 martie 2016 , 13:07

INVINGATOARE, CORUPTIA

INVINGATOARE, CORUPTIA

Procurorul Bogdan Licu a făcut cerere către Ministerul Educaţiei să i se retragă tilul de doctor, după ce s-a dovedit că plagiase lucrarea de doctorat. Declaraţia sa, venită după acest ”gest de onoare”, ne dovedeşte că avem de-a face cu un om cu principii morale solide, care spune că renunţarea la titlul de doctor - dobândit, reamintim, prin fals - a fost o decizie grea, făcută din motive personale.

Adăugat Marti, 29 martie 2016 , 13:49

JOHAN, NUMARUL 14…

JOHAN, NUMARUL 14…

S-a stins unul din cele mai mari nume din istoria fotbalului, legendarul Johan Cruyff, cel care a revoluţionat fotbalul mondial, aducând în faţa întregii lumi noţiunea de fotbal total. A fost unul din puţinii mari jucători care au dovedit că pot deveni şi antrenori la fel de mari, lăsând în urma sa amintirea unui om dedicat 100% fotbalului, marea sa dragoste. Sunt comentatori care spun că a fost cel mai mare fotbalist pe care l-a dat vreodată Europa, alţii spun că poate fi socotit cel mai bun chiar şi pe plan mondial, dar aceste clasamente contează mai puţin. Ce se poate şti cu siguranţă este că va rămâne mereu în primele 10 nume din istoria acestui sport, o recunoaştere care nu poate fi contestată.

Adăugat Vineri, 25 martie 2016 , 11:43

VIAŢA MERGE ÎNAINTE. PÂNĂ CÂND?

VIAŢA MERGE ÎNAINTE. PÂNĂ CÂND?

Emoţia nu rezolvă problemele, miile de lumânări aprinse de oamenii simpli nu îi vor împiedica pe terorişti să lovească din nou. 

Adăugat Joi, 24 martie 2016 , 13:26

E INCAPABILĂ EUROPA SĂ SE APERE?

E INCAPABILĂ EUROPA SĂ SE APERE?

Londra-Madrid-Paris-Ankara-Bruxelles. Nu este oferta unei agenţii de turism, este lista oraşelor europene care au fost ţinta teroriştilor în ultimii ani. Cetăţenii Europei arată cu degetul spre cancelarul german Angela Merkel, a cărei campanie de ajutorare a refugiaţilor a permis infiltrarea, printre mulţi oameni amărâţi, şi a unor fanatici ai Isis, organizaţia teroristă care ameninţă lumea civilizată.

Adăugat Marti, 22 martie 2016 , 16:08

ROMÂNUL CARE A ÎNVINS INFERNUL ALB

ROMÂNUL CARE A ÎNVINS INFERNUL ALB

Frig cumplit, halucinaţii, degerături, dormind doar două ore pe noapte, lacrimi de durere, tentaţia (aproape irezistibilă) de a renunţa. Cu toate acestea s-au confruntat românii noştri în cea mai dură cursă de rezistenţă care există pe pământ. 

Adăugat Luni, 21 martie 2016 , 10:42

PLECAND DE LA UN JURAMANT

PLECAND DE LA UN JURAMANT

Să fii doctor este una din cele mai nobile meserii, pentru că implică acea legatură specială dintre medic şi pacient, când cel din urmă îşi pune viaţa în mâinile omului în halat alb. Ca medic, nu ai voie să faci greşeli, nu ai voie să eziţi, răspunderea este enormă. Dacă una din deciziile tale a fost eronată, iar rezultatul final este unul tragic, eşti obligat să trăieşti cu asta.  Dacă ai conştiinţă, bineînţeles. Avem medici străluciţi, medici care zilnic salvează vieţi, avem şi medici mai indolenţi, care pot pierde un pacient, însă merg fără probleme la un spectacol de teatru, după program.

Adăugat Vineri, 18 martie 2016 , 10:17

ANGAJAMENTE IN STIL ROMANESC

ANGAJAMENTE IN STIL ROMANESC

România şi-a luat, în faţa forului fotbalistic european, un angajament legat de organizarea a patru jocuri de la turneul final Euro 2020. Fiind o ediţie jubiliară, care marchează împlinirea a 60 de ani de la înfiinţarea turneului, UEFA a anunţat că meciurile se vor organiza în 13 oraşe ale bătrânului continent. Printre cele 13 oraşe, a fost desemnat şi Bucureştiul, dar cu anumite condiţii, legate de crearea facilităţilor necesare celor care vor să fie prezenţi la randez vous-ul fotbalului continental. Oficialii noştri, în buna tradiţie românească, şi-au asumat toate cererile domnilor de la UEFA, şi au promis că totul va fi gata la ora începerii turneului final.

Adăugat Miercuri, 16 martie 2016 , 12:28

Destin de EROU!

Destin de EROU!

La Târgu Mureş, acolo unde doctorul Raed Arafat a pus bazele unei adevărate şcoli a caracterelor, numită SMURD,  şi-a început ucenicia şi un copil de numai 14 ani, pe numele său Robert Szasz. 

Adăugat Marti, 15 martie 2016 , 12:21

ALATURI DE LEO IORGA

ALATURI DE LEO IORGA

Au trecut patru ani de când viaţa lui Leo Iorga, unul din cei mai apreciaţi solişti rock de la noi, a devenit un coşmar. Atunci a primit o veste cumplită, fiind diagnosticat cu cancer, această nenorocită boală care seceră atâtea vieţi. Doar cei care primesc o astfel de veste ştiu prin ce trece un om în acele momente, atunci când întrebarea ”de ce eu?” nu are niciun răspuns.

Adăugat Vineri, 11 martie 2016 , 11:37