Special

Publicat Miercuri, 07 septembrie 2016 , ora 11:59, de Cristina Stancu

SĂRACA ŢARĂ BOGATĂ

Aflăm cu stupoare că România, prin grija şi competenţa unor "oameni de bine", continuă să plătească sume exorbitante pentru o flotă care, de fapt, nu mai există.


Nave reparate sau tăiate şi vândute la fier vechi prin tot felul de combinaţii încâlcite, menite să descurajeze organele de anchetă, în caz că acestora le-ar da prin minte să se aplece asupra unor astfel de dosare. Toată ziua guvernanţii se vaită de faptul că nu sunt bani la buget, atunci când vine vorba despre spitale, despre învăţământ, infrastructură sau cultură, dar iată că ne permitem să plătim milioane de Euro pentru o flotă care nici măcar nu mai există. O flotă de aproape 300 de vapoare dispărută, un prejudiciu de 300 de milioane de Euro, dar niciun vinovat, pentru că aşa funcţionează justiţia de la noi.

flota-2.jpg

Noi toţi, cetăţenii acestei ţări, plătim toate aceste sume, plătim şi pensiile speciale votate de aleşi pentru ei înşişi, pentru că avem o justiţie fie prea blândă, fie incompetentă. Cum poţi să te plângi că nu sunt bani la buget, dar nu faci nimic pentru a recupera banii de la marii datornici, sau plăteşti sume uriaşe pentru o flotă inexistentă? Ni se scot ochii cu statisticile oficiale, care ne arată că România este într-o continuă creştere economică. Pai dacă aceste statistici sunt reale, de ce se măresc taxele pentru angajaţi, aşa cum am văzut în presa de astăzi? De ce au fost atâtea polemici legate de indemnizaţiile pentru creşterea copiilor? De ce alte statistici, venite de la Ministerul Muncii, arată că peste 250.000 de români trăiesc într-o sărăcie lucie? Iată două statistici care nu prea încap în aceeaşi teacă. Nu avem nevoie de multe argumente pentru a ne da seama care din cele două este cea mai apropiată de realitate. Vedem zi de zi, în jurul nostru, că cea referitoare la sărăcie nu este exagerată.

flota-3.jpg

Ne mândrim, pe bună dreptate, cu o ţară frumoasă, care are resurse imense. Câte ţări se pot lăuda ca au şi mare, şi munte, şi deltă? Au venit străinii, de la simpli turişti până la prinţul Charles, să ne deschidă ochii asupra frumuseţilor acestui loc, de care noi ne batem joc. Tăiem pădurile, staţiunile de la Marea Neagră sunt într-o stare deplorabilă, iar Delta Dunării a devenit un focar de infecţie, pentru că autorităţile nu au timp să rezolve aceste probleme. Politicienii sunt ocupaţi cu propriile averi, în timp ce o bună parte a populaţiei sărăceşte pe zi ce trece. Între venitul minim garantat, din care trăiesc cei 250.000 de români ajunşi într-o situaţie disperată, şi salariile sau pensiile speciale pe care şi le-au votat aleşii, există o prăpastie imensă, cea a nesimţirii. Dar să nu credeţi că guvernanţii nu se gândesc şi la oamenii simpli, atunci când au nevoie de ei. Întrucât se apropie alegerile, şi e nevoie de voturile cetăţenilor, vin cu o propunere legislativă care sună a pomană electorală. Aşadar, pensionarii vor fi scutiţi de impozitul pe venit şi plata contribuţiilor sociale. A trecut vremea sticlelor de ulei şi a şepcilor oferite cadou. Să vedem dacă bătrânii noştri, care au pensii de toată jena, vor înţelege cine sunt cei vizaţi cu adevărat de aceste măsuri, sau se vor lăsa din nou manipulaţi de clasa politică.


flota-4.jpg

Cristian Huluban
Ads

Cele mai citite stiri de azi