Special

Publicat Marti, 26 iulie 2016 , ora 10:52, de Diana Bone

SUPERFUNCŢIONARUL PLĂTIT CU 12 SALARII

Pentru votarea unor salarii şi pensii suplimentare de-a dreptul nesimţite (în raport cu munca prestată), s-au găsit mereu fonduri la buget. Aţi văzut vreun senator sau parlamentar, un primar care să se vaite de sărăcie, sau care, măcar din bun simţ, să nu afişeze opulenţa în care trăieşte? Dacă citim declaraţiile de avere ale celor din aparatul de stat, găsim acolo case, terenuri, obiecte de artă rare, maşini de lux sau bijuterii în valoare de zeci de mii de Euro. Suntem resemnaţi, deşi n-ar trebui, cu această situaţie, pentru că tupeul şi nesimţirea acestor oameni ne lasă fără replică, şi ştim că orice am face, oricât am protesta, ei vor continua să voteze legi prin care să îşi sporească veniturile. Dacă oamenii de rând, adică cei care i-au votat, cer salarii sau condiţii de viaţă mai decente,  guvernanţii le răspund că România trece printr-o perioadă de austeritate şi că statul nu-şi poate permite asfel de eforturi financiare.

Ultima găselniţă a guvernanţilor este crearea funcţionarului perfect, un fel de Superman al eficienţei, care poate fi prezent în mai multe locuri simultan şi poate încasa chiar şi 12 salarii pentru această muncă titanică. Onorabilul Nicolae Bogdan Codruţ Stănescu, director în Ministerul Economiei, deţine un record care cu greu va fi egalat vreodată. Să fii în acelaşi timp administrator, director, consilier, reprezentant al statului la diferite companii şi acţionar este, să recunoaştem, un exemplu de competenţă cum doar în România poţi găsi. Cum poate acoperi toate aceste funcţii acest robot multifuncţional, oare când mai are timp să-şi vadă familia, să se spele, să-şi schimbe constumele de firmă?

occupy.com-bani-euro-lacomie-maini-intinse.jpg

Mi se pare foarte interesant faptul că acest geniu al sistemului este administrator sau consilier la companii declarate falimentare. Deci, în loc să salveze ce se mai poate salva, să pună pe picioare o societate aflată într-o situaţie delicată, cu angajaţi care nu şi-au mai luat salariile de multe luni, omul providenţial al statului român începe prin a-şi stabili un salariu uriaş, echivalent cu veniturile pe 2-3 ani ale lucrătorilor de la acea companie. Dacă pentru creşterea acestei ţări nu se găsesc niciodată bani la buget, iată că pentru un singur funcţionar, protejat de clasa politică, se pot găsi fondurile necesare pentru a-i asigura un trai îmbelşugat.

1914663_200276250339950_2391814402094952948_n.jpg

Vă daţi seama că acest caz nu este unul singular, că există poate mii de astfel de exemple de băieţi deştepţi, care secătuiesc bugetul ţării, îndrumaţi de politicieni care au sesizat că se pot face averi uriaşe prin portiţele oferite cu generozitate de legile votate chiar de ei.

bani_57794336569_69763800.jpg

Vorbind de legalitate, oare instituţiile abilitate nu şi-au pus nicio întrebare, legată de compatibilitatea funcţiilor deţinute de genialul şi atât de apreciatul domn Stănescu?  Cât timp va mai suporta acest popor toată această bătaie de joc? Câţi oameni mai trebuie să moară în spitalele mizerabile, câţi dascăli vor mai trăi în sărăcie, câţi pensionari vor mai cerşi pentru a mai supravieţui o zi? Pentru majoritatea populaţiei, care trăieşte la limita sărăciei, nu există fonduri la buget, în schimb pentru aceşti rechini ai sistemului se găsesc nu doar locuri călduţe pe la vreun minister, dar se pot inventa inginerii prin care să fie plătiţi şi cu 12 salarii.

Cristian Huluban
Ads

Cele mai citite stiri de azi