Tatuajul - simbolul independentei?


Facebook
Tatuajul - simbolul independentei?

Potrivit World Book Encyclopedia, "tatuajul este un desen permanent facut pe pielea corpului, care este intepata in mod repetat cu un ac pigmentat in diverse culori".Daca acum cateva mii de ani, tatuarea era o modalitate de a venera zeii, astazi, tinerii isi fac diverse desene pe corp din cu totul si cu totul alte motive. Pentru unii, tatuajul poate fi un gest romantic. Potrivit publicatiei americane "Teen", 30a dintre solicitarile de indepartare a tatuajelor sunt facute de tinere care vor sa scape de numele iubitului de pe corp.

In viziunea altora, tatuajul reprezinta o opera de arta sau un simbol al independentei. Aceasta practica le permite adolescentilor sa simta ca iau intr-adevar decizii pentru ei insisi. Totodata, insemnele pot reprezenta un simbol de razvratire si al unui stil de viata alternativ.

> Riscurile tatuarii. Inainte de a va decide sa va faceti un tatuaj, este bine sa luati in considerare anumite aspecte. Trebuie sa va ganditi la sanatatea dumneavoastra, afirma dermatologul Robert Tomsick, citat de revista "Teen", deoarece tatuarea inseamna strapungerea pielii si introducerea unei substante pigmentate. Chiar daca acul nu intra prea adanc, exista oricand riscul de a aparea o infectie. Iar pigmentul, odata introdus, poate declansa alergii ori dermatite care se manifesta prin inrosirea pielii si aparitia mancarimilor.

> Apelati la un profesionist. In cazul in care decizia este luata, nu mai ramane decat sa optati pentru imaginea pe care vreti s-o aveti desenata pe corp. Alegeti locul unde vreti sa apara tatuajul, apelati la un profesionist si nu ezitati sa puneti intrebari despre cum se realizeaza "opera de arta" pe care o veti purta de-acum inainte. Asigurati-va ca instrumentele folosite sunt noi si sterilizate.

> Unul dintre dezavantajele tatuarii il constituie faptul ca te poti plictisi de imaginea aleasa. La fel ca si hainele, incaltamintea ori tunsoarea, nu le poti purta o viata. Moda se schimba si, spre deosebire de haine, tatuajele sunt greu de schimbat. In plus, ceea ce ti se pare modern la 18 ani, la 30 de ani poate parea depasit.

DECIZIE

Cum alegi tatuajul?


> Cele mai multe imagini pot fi gasite pe internet, dar si studiourile specializate au o oferta bogata de desene.

> Cele mai solicitate sunt tatuajele tribale, facute pe spate, dar si cele japoneze, caracterele chinezesti sau celtice.

> Daca nu-ti place rezultatul, tatuajul poate fi retusat. Pentru a fi inlaturat complet, este costisitor si complicat, insa nu imposibil.

> Tatuajele realizate doar cu tus negru rezista mai mult decat cele colorate, care au nevoie de improspatarea periodica a culorilor.» vezi articolul original


sursa:

vezi comentariile
cele mai citite stiri de azi


Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)
Stiri despre berbec, categoria horoscopul zilei
Berbec
Stiri despre taur, categoria horoscopul zilei
Taur
Stiri despre gemeni, categoria horoscopul zilei
Gemeni
Stiri despre rac, categoria horoscopul zilei
Rac
Stiri despre leu, categoria horoscopul zilei
Leu
Stiri despre fecioara, categoria horoscopul zilei
Fecioara
Stiri despre balanta, categoria horoscopul zilei
Balanta
Stiri despre scorpion, categoria horoscopul zilei
Scorpion
Stiri despre sagetator, categoria horoscopul zilei
Sagetator
Stiri despre capricorn, categoria horoscopul zilei
Capricorn
Stiri despre varsator, categoria horoscopul zilei
Varsator
Stiri despre pesti, categoria horoscopul zilei
Pesti