Special

Publicat Joi, 14 aprilie 2016 , ora 11:09, de Catalina Burlan

TUPEU DE POLITICIAN

Nu a trecut nici jumătate de an de la tragedia de la Colectiv şi constatăm, încă o dată, până unde poate merge tupeul unui politician. Cristian Popescu-Piedone, cel care şi-a dat demisia din funcţia de primar al sectorului 4 după drama din 30 octombrie 2015, face acum o piruetă spectaculoasă şi îşi anunţă candidatura pentru un nou mandat. 

Fără ruşine, fără remuşcări, fără să se gândeasca la familiile celor 64 de victime, fostul edil îşi pune masca celui care se gândeşte doar la binele cetăţeanului şi ne demonstrează că pentru un politician nu există nicio limită atunci când vrea să ajungă la ciolan. 

Imediat după incendiul de la Colectiv, Piedone anunţa că nu are ce să-şi reproşeze, deşi autorizaţiile de funcţionare ale clubului fuseseră date de Primăria pe care el o conducea.  Ulterior, la presiunea străzii şi a mediului online, şi-a dat demisia din funcţia de primar şi declara că va ieşi definitiv din viaţa publică. Iată că perioada de pocăinţă a luat sfârşit repede, dovedind că un politician poate să treacă şi peste cuvântul dat şi peste orice urmă de moralitate atunci când vede o oportunitate.  În lumea politică nu există sentimente, nu există ruşine, există doar dorinţa de îmbogăţire, pentru că un post în administraţia de stat îţi poate oferi toate pârghiile necesare pentru a strânge o avere pe perioada mandatului.

cristian_popescu_piedone-1.jpg

Comunicatul prin care Piedone îşi anunţă candidatura la funcţia de primar poate face pe oricine să lăcrimeze de emoţie. Se vorbeşte despre cât de greu i-a fost bietului om să se decidă să candideze, despre faptul că a fost rugat de oameni să revină în fruntea lor, şi că un creştin ortodox  nu poate refuza rugăminţile cetăţenilor, pentru că Dumnezeu i-a arătat, în  aceste luni care au trecut de la tragedie, că numai el poate rezolva problemele din sectorul 4. Vă daţi seama ce luptă s-a dat în sufletul acestui om, când el ştia că are partea sa de vină pentru moartea a 64 de oameni, dar în acelaşi timp era implorat de cetăţeni să revină la conducerea Primăriei. Cum poţi să refuzi oamenii care te vor ca lider, cât timp să tot ai remuşcări pentru moartea acelor tineri, pentru că vorbim, totusi, doar de un accident nefericit, nu-i aşa?

piedone-colectiv-680x478.jpg

Dacă acest om va ajunge din nou primar, înseamnă că noi chiar ne merităm soarta. Nu are rost să căutăm mereu vinovaţi în altă parte, degeaba ne vom striga disperarea atunci când (Doamne fereşte!) vom fi loviţi de un nou ”caz Colectiv”. Dacă după o asemenea tragedie oamenii au decis că primarul trebuie să plece, iar la nici şase luni aceiaşi oameni îl realeg în funcţie, chiar nu mai avem nicio scuză. Ce vor simţi părinţii tinerilor dispăruţi, când vor vedea că cei vinovaţi de moartea copiilor lor nu numai că nu stau în spatele gratiilor, dar mai sunt şi readuşi în funcţii?

Cristian Huluban

ROL.ro
Ads

Cele mai citite stiri de azi