Viata ca in filme a lui Adrian Iovan, pilotul care a murit in accidentul aviatic din Apuseni


Facebook
Viata ca in filme a lui Adrian Iovan, pilotul care a murit in accidentul aviatic din Apuseni

Adrian Iovan, pilotul in varsta de 55 de ani care a murit luni in accidentul de avion din Muntii Apuseni, a avut o viata tumultoasa. Intrat in atentia presei mondene mai ales odata ce s-a casatorit cu Romanita, Adrian Iovan a fost inainte de toate unul dintre cei mai experimentati piloti din Romania.


A terminat Liceul de Aviatie Aurel Vlaicu, apoi a dat examen la aeronave si a intrat fara loc. Asa a ajuns la scoala de la Bobocu, de langa Buzau. Erau 1.300 de candidati pe 60 de locuri, aminteste vedeteblog.ro.

A inceput pilotajul pe avioane de tip AN 2. Apoi YAR 823. A mai fost la mansa unor aparate ca IL 18, AN 24, BN 2 si Boeing 737. Pe ele a zburat peste 13.000 de ore.

Dupa ce a iesit la pensie, a pilotat pe avioane BN 2 (Britten Norman) cu opt locuri, exact de tipul celui cu care s-a prabusit luni in Muntii Apuseni.

Bunic la 55 de ani

La 26 de ani s-a insurat prima oara. "E normal sa fiu bunic. Fata mea are 28 de ani", spunea el intr-un interviu.

Apoi, in 2003, s-a casatorit cu Romanita Ciolcan, una dintre iubirile lui Irinel Columbeanu. Cei doi au avut un baietel, pe nume Adrian Albert. Mariajul s-a incheiat cu un divort.

Cel mai grav incident din viata lui

Ca pilot de linie, Adrian Iovan a trecut prin momente grele la bordul unui Boeing. Avea o cursa spre Malaga (Spania) si a intrat intr-o formatiune de nori care nu aparea pe radare. "Am crezut ca se rupe avionul. Mi-am zis ca trebuie sa vina pensia", a povestit el pentru "Evenimentul zilei".

In 2005, Adrian Iovan a impuscat un hot, pe nume Bogdan Iancu, ce intrase in casa lui din Bulevardul Primaverii.


» vezi articolul original
Vezi comentariile


Cele mai citite stiri de azi


Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)


Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Balanta

Leu

Fecioara

Scorpion

Capricorn

Sagetator

Varsator

Pesti