International

Publicat Luni, 24 octombrie 2016 , ora 11:35, de ROL.ro

Vladimir Putin: "Dacă vreți război veți primi unul TOTAL!"

Vicepreședintele #SUA, Joe Biden, a dezvăluit în weekend-ul trecut că Washingtonul se pregătește să lanseze un atac cibernetic de proporții asupra serverelor de e-mail care deservesc guvernul Rusiei.


Dar responsabilul militar al Kremlinului, Generalul Locotenent Evgheni Buzhinsky, a descris acțiunea provocatoare ca “o confruntare la scară maximă”. Generalul în rezervă a adăugat că în măsura în care #Rusia se va confrunta cu o asemenea situație, președintele Vladimir Putin va evalua situația, și dacă SUA dorește o confruntare pe toate fronturile, va primi un răspuns pe măsură. El a adăugat pe un ton amenințător: “Dar nu va fi o confruntare care să nu dăuneze intereselor Statelor Unite ale Americii. Vreți o confruntare, vei primi una TOTALĂ”.

Purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a luat rapid poziție și a denunțat amenințările lui Joe Biden. El a spus: “amenințările îndreptate împotriva Moscovei și a conducerii statului nostru sunt fără precedent, deoarece ele sunt exprimate de la nivelul vicepreședintelui Statelor Unite ale Americii. Pe fundalul acestei linii agresive, imprevizibile, trebuie să luăm măsuri pentru a ne proteja interesele și pentru a acoperi riscurile”. Un alt consilier de la Kremlin, Yuri Ushakov, diplomat de carieră și fost ambasador al Rusiei în Statele Unite, a acuzat SUA de “amenințări fără precedent” și de o “insolență la limită”.

Pe fondul unui Război Rece nedeclarat, dar în curs de escaladare, cu bombardierele rusești la limita granițelor SUA și planurile Rusiei de a instala noi baze militare în proximitatea Americii, șefii de la Pentagon au avertizat că Rusia ar putea fi pe punctul de a lansa un “teribil” atac nuclear asupra unui stat membru NATO. Fără a fi foarte precisă, informația este de natură să dea fiori în toate cancelariile Occidentale. Întrebarea care rămâne este: cât vor întinde coarda liderii celor două superputeri înainte de a se rupe și ireparabilul să se producă?

Ads

Cele mai citite stiri de azi