Vrei sa trimiti un pachet prin posta? Uite cat te costa!


Facebook
Vrei sa trimiti un pachet prin posta? Uite cat te costa!

Vrei sa trimiti un colet in tara, sa faci o livrare speciala sau poate ai de gand sa inchiriezi o casuta postala? Din anul acesta, vei plati mai mult si cu pana la 120%.

Click! iti spune care sunt noile tarife pentru serviciile din afara pachetului de baza oferit de Posta Romana.

Incepand cu 1 ianuarie, Posta Romana si-a majorat tarifele serviciilor prestate pe piata libera din cauza cresterii preturilor la combustibili si utilitati, potrivit hotnews.ro. In sfera acestui tip de servicii, din afara sferei de servicii de baza, universale, fac parte:

Serviciile postale avand ca obiect trimiteri postale interne si internationale in greutate mai mare de 2 kg (trimiteri prin corespondenta, imprimate, trimiteri de publicitate prin posta);

Servicii avand ca obiect colete postale interne cu limite de greutate intre 10 si 50 kg;

Servicii avand ca obiect colete postale cu limite de greutate intre 10 si 50 kg expediate de pe teritoriul Romaniei catre o adresa aflata in afara teritoriului acesteia;

Servicii avand ca obiect colete postale cu limita de greutate intre 20 si 50 kg expediate din afara teritoriului Romaniei catre o adresa aflata pe teritoriul acesteia.

Servicii care prezinta caracteristici suplimentare serviciilor postale incluse in sfera serviciului universal (serviciul Ramburs, serviciul Schimbare destinatie, serviciul Livrare speciala, serviciul Confirmare de primire, serviciul Express).

Un colet te costa si 17 lei

In cazul corespondentei neprioritare cu confirmare de primire tarifele s-au majorat cu un procent cuprins intre 28% si 33%, in functie de greutate. Iata noile tarife:

Greutate de pana la 20 grame - tariful a crescut de la 4,90 lei la 6,50 lei;

Greutate peste 500 grame si pana la 1000 de grame - tariful a crescut de la 10,10 lei la 13,20 lei;

Greutate peste 1000 de grame si pana la 2000 de grame - tariful a crescut de la 12,80 lei la 16,60 lei.

Oficiali din cadrul biroului de presa al Postei Romane ne-au confirmat faptul ca au fost modificate si tarifele pentru coletele neuniversale astfel: tarif fix pe trimitere cu o majorare de la 1,65 lei la 4,90 lei, cu TVA inclus; tarif perceput pentru fiecare kilogram sau fractie de kilogram in plus, de la 1,65 lei la 1,90 lei, cu TVA inclus.

Inchiriezi o casuta postala? Te costa 30 de lei pe luna!

Clientii persoane fizice si juridice care inchiriaza casute postale amplasate in locatii apartinand Postei Romane sunt cei mai afectati de aceste scumpiri.

Astfel, daca vrei sa inchiriezi o casuta postala nenominala, vei plati 30 de lei pe luna, de la 13,35 lei pe luna. O casuta postala inchiriata prezinta anumite avantaje printre care primire corespondenta, abonamente presa, avizari, ridicare directa sau prin delegat a trimiterilor, a declarat pentru hotnews.ro purtatorul de cuvant al Postei Romane, Dan Dumitrescu.

Serviciul Prioripost

Potrivit datelor primite din partea companiei, serviciul Prioripost a inregistrat o schimbare in privinta planului tarifar la ghiseu de la 7,35 lei, pentru o trimitere de pana in 100 de grame, la 11,90 lei cu TVA inclus.

Alte servicii al caror tarif s-a actualizat sunt: preluare sediu/domiciliu, livrare sediu/domiciliu, coletarie anuntata, coletarie din afara sferei serviciului universal.

Ce este serviciul universal oferit de Posta Romana?

Serviciul universal este, de fapt, serviciul de baza prestat de catre Posta Romana si la care are dreptul orice persoana. Accesul la serviciul universal reprezinta dreptul oricaruia dintre noi de a beneficia de furnizarea permanenta a serviciilor de baza, la un anumit nivel de calitate, in orice punct de pe teritoriul Romaniei, la tarife accesibile. Daca vrei mai mult decat ti se ofera prin aceste servicii de baza, vei plati mai mult.
» vezi articolul original
vezi comentariile


cele mai citite stiri de azi


Lasa un comentariu (spam-ul si limbajul ofensiv vor fie sterse!)Stiri despre berbec, categoria horoscopul zilei
Berbec
Stiri despre taur, categoria horoscopul zilei
Taur
Stiri despre gemeni, categoria horoscopul zilei
Gemeni
Stiri despre rac, categoria horoscopul zilei
Rac
Stiri despre leu, categoria horoscopul zilei
Leu
Stiri despre fecioara, categoria horoscopul zilei
Fecioara
Stiri despre balanta, categoria horoscopul zilei
Balanta
Stiri despre scorpion, categoria horoscopul zilei
Scorpion
Stiri despre sagetator, categoria horoscopul zilei
Sagetator
Stiri despre capricorn, categoria horoscopul zilei
Capricorn
Stiri despre varsator, categoria horoscopul zilei
Varsator
Stiri despre pesti, categoria horoscopul zilei
Pesti